Vad är en CFD?

Vad är en CFD?

Vad är en CFD?

Kontrakt för differens (CFDs) är specialiserade och populära Över Kassan (OTC) finansiella derivata produkter, som gör det möjligt för dig att handla på prisförändringar på finansiella tillgångar som framtida index, framtida varor, kryptovaluta, andelar och börshandlade tillgångar.

De gör det möjligt för kunder att fritt handla utan att faktiskt äga den underliggande tillgången eller förvärva några rättigheter eller skyldigheter i relation till sagda tillgång. Den största fördelen att handla CFDs är flexibiliteten att handla mot prisförändringar utan att faktiskt köpa eller sälja det fysiska instrumentet.

AvaTrades CFDs får sitt pris från den underliggande tillgången. Du kan handla CFDs om du tror att priset på ett finansiellt instrument är troligt att gå upp i värde (förstärkas) och om du tror att det sjunker (försvagas). Din vinst eller förlust i online CFD-handel bestäms av differensen mellan priset du köper för och priset du säljer för.

CFD-handelsmetoder

Det finns flera handelsstrategier som ofta tillämpas när man handlar CFDs och som även nybörjarhandlaren kan förstå. Dessa beslut involverar ett antal olika handelsmetoder och den mest populära är lång vs kort.

Lång position

En lång position när man handlar CFDs ör när en handlare köper en tillgång. Detta betyder att när tillgången stiger eller ser en ökning i dess värde över livslängden på kontraktet.

I långsiktig handel så har det en högre nivå av prognos som gör att handlare kan agera på lägre marknadsprisförändringar. Handel sker normalt mellan en månad till mer än ett år.

Kort position

Den korta positionen sker när en handlare känner att det kommer ske en nedgång i tillgångens värde och ett ”sälj” väljs. Dock så finns det en mening från handlarens sida att köpa tillbaka kontraktet i ett senare skede.

T.ex. så är en kort säljares förväntning att priset på tillgången kommer falla under livstiden på kontraktet. Om hans förutsägelse är fel och priset på tillgången börjar stiga så går den öppna handel med förlust, vilket beräknas av skillnaden mellan öppnings och stängningspriset av tillgången över den tiden. Motsatsen är också sant att om hans öppna handel skulle indikera att den valda tillgången skulle minska i värde.

Korttidshandel kan möjliggöra vinster från så korta tidsintervaller som minut till minut. Begränsade finansiella kostnader är en fördel i korttidshandel.

InterTrader

Detta borde vara ett glad medium som kan erbjuda både odaterade framtida och kontrakt och som kan handlas både på kort och lång sikts-CFD-strategier.

CFD-handelsvägar

Handlare hos AvaTrade kan njuta av ett av de största utbuden av varor, aktier och index jämfört med de flesta andra mäklare.

 • MetaTrader 5 – tillgänglig på dator, padda och för mobilhandel
 • Handla de ledande amerikanska, europeiska & asiatiska aktieindexen
 • Gå lång eller kort- handla på ditt sätt på marknaden
 • Få en utlåningsgrad på upp till på indexhandel
 • Handla i farten med vår nya AvaTradeGO app

Vilka är fördelarna med CFDs?

 • Inga växelavgifter – Du äger inte den underliggande tillgången och du förvärvar inte några rättigheter eller skyldigheter i relation till sagda tillgång. Det är ett kontrakt mellan kunden och AvaTrade.
 • Utlåningshandel – Du behöver betydligt mindre kapital för att öppna en handelsaktion jämfört med att äga den underliggande tillgången. Utlåningsrätt är ett tveeggat svärd och naturligtvis kan den betydligt öka både dina förluster och vinster.
 • Ingen stamp duty – för många så är CFDs inte belagda med stamp duty (detta beror på individuella omständigheter och reglerna kan ändras).
 • Multimedel investering – Denna funktion att handla på olika instrument från samma handelsplattform.
 • Handla på både stigande och fallande marknader – Öppna antingen en kort eller lång position i enlighet med marknadsvillkoren och din handelsstrategi.
 • CFDs har inget bäst före datum – Den generella tanken är att när det är en uppgång så finns det också ett fall är att detta är en kontinuerlig del av marknaden.
 • Hedgingpotential – En buffert för din handel är att om en handelsaktion inte går i den riktning du hade förutspått så kan du öppna en liknande position i den motsatta riktningen.

Andra rekommenderade guider:

 • Hur du handlar guld online
 • Hur du handlar Bitcoin

Vad är CFDs infografik

what are CFDs Infographic

Klicka på en bild för full infografik