Vad gör index handel så populärt?

Handel på index är ett balanserat sätt att handla på världens främsta finansmarknader utan att du behöver analysera prestandan av ett individuellt företags aktie.

Enkel indexhandel online

Att handla index online är ett utmärkt sätt att spekulera på världens främsta finansiella marknad och hålla sig uppdaterade med den ledande aktiemarknaderna.
Få insikter i den ledande aktiemarknaden genom ett enkelt och tydligt mått: index beräknas från företagens aktiepriser.

AvaTrade aktieindex-handel

AvaTrader erbjuder en av de bredaste utbuden av aktieindex jämfört med andra online mäklare och täcker in marknader över hela världen. Gå med AvaTrade för nätindex-handel med konkurrenskraftiga spreads, handel med hävstång och snabb och pålitlig utförande.

 • Handla de ledande amerikanska, europeiska och asiatiska aktieindex
 • Gå lång eller kort- handla så som du ser det på marknaden
 • Få hävstång upp tiill 20:1 på indexhandel
 • Ett urval av kraftfulla handelsplattformar, inklusive MetaTrader 4 och MetaTrader 5 plattformarna för PC, padda & mobil.
 • Online handelsplattform ( ingen nedladdning och installation krävs)
 • Autohandels-lösningar finns tillgängliga såväl som ett auto-tabel och tillägg som GuardianAngel
 • Njut av säkerheten av att handla med en globalt reglerad forex-mäklare
 • Utmärkt flerspråkig kundsupport

Vad är Index?

Aktieindex-CFDs är finansiella instrument som representerar värdet av de underliggande offentligt handlade bolagen. Ett ledande index är S&P 500 som reflekterar det samlade värdet av de 500 främsta bolagen listade på amerikanska börser. Om det generella värdet på dessa bolags aktier ökar så går priset på S&P 500 upp.

Det finns också index som representerar mindre bolag som handlas på New York börsen såsom Russell 2000 index, såväl som index för olika börser över världen från kinesiska Kina A50 till Japan NIKKEI, Tysklands DAX och nederländska AEX.

Aktieindex på finansmarknaderna

Aktieindex spårar och mäter visa korgar av relaterade aktier. Med tusentals handlade aktier på flertalet stora börser så ger index en träffsäker och effektiv väg för investerare att pålitligt spåra generella marknadskänslor såväl som benchmarkas mot enskilda aktieportföljer.

Fördelen med att handla index jämfört med enskilda aktier, och använda dem i passiva investmentstrategier, är att de erbjuder exponering av en hel bransch. Investerare behöver inte genomföra genomgående research på enskilda företagsrapporter; de behöver bara anta en björn eller tjur-ställning beroende på den generella marknadskänslan. Prisrörligheten av index är också betydligt mjukare eftersom ingen enskild aktie kan få en extrem prisstegring. Detta gör indexhandel naturligt mindre flyktigt.

Dock, pga aktivitetsmängden som äger rum på enskilda aktier så erbjuder index tillräcklig flyktighet för handlare att plocka ut flertalet vinstgivande handelsmöjligheter. Detta är särskilt riktigt för day-traders och nyhetsbaserade price-action följare eftersom index ofta reflekterar de breda ekonomiska effekterna av både politiska och ekonomiska förändringar.

För risk-ogillande och långsiktiga handlare så möjliggör index investering för enkel och effektiv diversifiering. Istället för att investera i bara några få aktier där risken är multiplicerad så erbjuder index-baserade ETFs exponering av hela aktiemarknaden och samtidigt reducerar man risken av att ett enskilt bolag negativt påverkar hela din handelsportfölj.

Ledande index just nu

AvaTrades utbud av 20 index innefattar de mest populära och ofta förekommande handlade index i branschen idag:

 • US500 – Värdet på US500 är baserat på Standard & Poor 500 som bygger på andelspriserna på de 500 ledande USA baserade företagen
 • US30 – Bygger på Dow Jones index som är priset viktat mot genomsnittet av de 30 mest betydelsefulla aktierna som handlas på NASDAQ och New York börsen (NYSE)
 • US_Tech10 – Detta kontrakt baseras på NASDAQ 100 indexet som representerar värdet på de 100 icke-finansiella NASDAQ handlade företagen.
 • FTSE 100 – FTSE 100 är en samling av 100 av de största offentligt handlade brittiska bolagen
 • DJ EURO STOXX 50 – Euro Stoxx 50 samlar tillsammans 50 av de största europeiska företagens aktievärde
 • Vår sida om indexhandelsvillkor ger dig alla uppgifter om vilka index vi erbjuder, inklusive spreads, handelstimmar och lot-storlekar

Varför ska du handla CFDs?

CFD-indexhandel erbjuder flera olika fördelare för näthandlaren. Handel av CFDs (Kontrakt för Differens) gör det möjligt för dig att köpa eller sälja finansiella instrument utan att egentligen äga den underliggande tillgången. Dessa kan vara varor, aktier eller i fallet med aktieindex CFDs värdet av de underliggande indexen.

En handlare kan lägga en köporder på till exempel CAC-40 Om priset på indexet går upp när han säljer så kommer han att tjäna skillnaden mellan köp och säljpriset. Om det går ner så betalar handlaren mellanskillnaden.

Eftersom handlaren aldrig äger tillgången så är kostnaderna betydligt lägre. Dessutom finns det inga restriktioner på kort handel och en investering kan få en hävstång på upp till 400:1 gånger.

Hur AvaTrade kan hjälpa

Du kan besöka vår utbildningssida för att lära dig mer om CFDs. . Besök Sharp Trader, vår utbildningsportal för omfattande online handel. Tvivlar du fortfarande? Kolla in recensionerna av AvaTrade av våra kunder!

Gör AvaTrade till din CFD mäklare och njut av fördelarna av att handla med en reglerad, prisbelönt mäklare!

Vanliga frågor och svar om index

Hur fungerar index på aktiemarknaden?

Ett aktiemarknadsindex är en finansiell indikator som mäter prestandan av en korg med aktier som handlas på respektive börs. Till exempel så listar S&P 500 Index de 500 främsta företagen med det högsta marknadsvärdet på New York börsen. Vanligtvis så ges varje aktie ett viktat genomsnitt i indexet i relation till marknadens kapitalisering som bestämmer dess nivå av inflytande över indexpriset. Aktieindexpriset beräknas genom att använda live priser av de inskrivna aktierna och alla svängningar påverkar indexpriset i enlighet med viktandet.

Varför är aktiemarknadsindexet så viktigt?

Ett aktiemarknadsindex representerar ofta en specifik sektion på en börs såsom de mest värdefulla bolagen eller en specifik bransch som finans. Index gör det möjligt för investerare att uppskatta hälsan och prestandan av affärsaktiviteter. De kan också hjälpa till att upptäcka långsiktiga trender för att uppskatta avkastning på investeringar och identifiera nya möjligheter. Aktieindex är vanligtvis mer stabila och förutsägbara; därmed föredrar många day traders att köpa och sälja index CFDs för att njuta av fasta trender medan man undviker multipla risker när man handlar enskilt kapital.

Vilka aktiemarknadsindex är den bästa indikatorn??

Varje aktiemarknadsindex tjänar som en finansiell indikator för en annan marknadsandel. Day traders kanske föredrar ett index som är relevant för distributionen av marknader och länder i portföljen. Till exempel så på de amerikanska marknaderna så täcker NASDAQ-Finans-100 de finansiella bolagen på NASDAQ börsen medan S&P SmallCap 600 mäter small-cap segmentet på New York börsen. Om du dock föredrar att handla europeiska aktier så kan den tyska DAGS 30 eller den franska CAC 40 vara en bättre indikator och alternativ för din handelsportfölj.

Vad är det bästa sättet att analysera ett aktiemarknadsindex?

Varje aktiemarknadsindex skiljer sig lite från andra och indexuppgifter som t.ex. komponenter, viktning, beräkning och handelstimmar måste studeras. Det grundläggande är att faktorer kan påverka kapitalpriser såsom inkomstrapporter, eller representerade sektorer som nya regleringar och kan ha en stark inverkan på indexet. Ekonomiska data som BNP kan också påverka priset genom att röra upp skattningsvalutan. Tekniskt sett så gör trenders relativa stabilitet support och motståndsnivåer pålitliga indikatorer av prisbilder och upphävningspoäng.

chatbot