Islamiskt konto

Islamic Accounts

Islamiska konton

Handelsplattformar på nätet möjliggör handel 24 timmar om dygnet och låter handlare välja bland ett stort utbud instrument – valutor (Forex), råvaror, aktier, obligationer, ETF:er och mer därtill. Ibland öppnar handlare dessa positioner endast för s.k. “day trading”, dvs. positioner som hålls öppna under några timmar. Andra handlare håller däremot sina positioner öppna under en längre period som sträcker sig över 24 timmar.

Att hålla positioner öppna i över 24 timmar medför en särskild avgift som kallas SWAP. Denna speciella avgift är en typ av ränta, vilket skapar problem för muslimska handlare som följer sharialagen, som förbjuder vissa finansiella transaktioner, särskilt då de som medför räntor.

För att lösa detta erbjuder mäklare muslimska handlare en särskild tjänst som kallas ‘islamiskt konto’. Detta konto har alla de möjligheter och alternativ som ett vanligt konto har; men ingen särskild avgift eller ränta läggs till kontot.

AvaTrade är som mäklare fullt hängiven sina kunder och erbjuder denna tjänst på högsta nivå. Öppna ett islamiskt konto med oss idag!

Vänligen notera! AvaTrade är ingen rättslig instutition; använd därför inte denna definition av islamiskt konto som tillåtelse att handla. Vänligen verifiera att all handel överensstämmer med din trosövertygelse.

*Kryptovalutahandel är inte tillgängligt för islamiska konton. För att handla kryptovalutor så måste kunder avsluta sina privilegier som hör till ”islamiska konton” och kan påföras speciella avgifter eller ränta.

*Vissa FX instrument (ZAR, TRY, RUB, MXN par) är inte tillgängliga för islamiska konton. För att handla dessa par så måste kunder avsluta sina privilegier som hör till ”islamiska konton” och kan påföras speciella avgifter eller ränta.

Islamiska konton kommer att utsättas för en ökad spread på FX-par