Förvaltning

Dáire Ferguson

Dáire Ferguson, VD AvaTrade

Herr Ferguson kom till AvaTrade efter att ha jobbat hos Bristol Myers Squibb, ett globalt ledande farmaceutiskt företag som högste ansvarig för finanserna för Europa och Asien. Innan dess så arbetade han som chef för företagsforex hos en stor internationell specialist bank och tillgångshanteringsgrupp i London & Dublin. Han kom till AvaTrade år 2008 som VD för handel och riskhantering. Herr Ferguson har examina i handel och datorer från University College Dublin och från Lindenwood University, Missouri, USA.

Sari Hemmendinger, CFO

Sari Hemmendinger, CFO

Fru Hemmendinger kom till AvaTrade efter att ha arbetat som Senior Manager hos PwC, en av de fem stora globala CPA-företagen. Hon blev en del av AvaTrade år 2015 som Finanschef.
Fru Hemmendinger har en juristexamen, en fil. kand. i bokföring och informationssystem och innehar dessutom ett intyg i bokföring (CPA).

Turlough McIntyre

Turlough McIntyre, VD Riskhantering

Mr.McIntyre har över nio års erfarenhet på finansmarknaderna. Han kom till AvaTrade år 2011 efter att ha jobbat på Allied Irish Bank och en stor revisionsbyrå på Irland. Mr.McIntyre har en examen i Matematik från National University of Ireland, Maynooth och en Masters i Finans och Kapitalmarknaderna från Dublin City University. Han har också en Masters i Matematik från National University of Ireland, Galway.

Ian Webb

Ian Webb, VD för Överensstämmelseprocesser

Herr Webb har över 15 års erfarenhet från överensstämmelseprocesser från finanssektorn. Innan han kom till AvaTrade så arbetade han i 10 år på Citco Bank Nederland N.V som VD för Överensstämmelseprocesser och MLRO. Herr Webb är specialist på anti-penningtvätt (ACAMS). Han har också examina från överensstämmelseprocesser från The Irish Institute of Banking and Financial Regulation från National College of Ireland.

Peadar O’Shea

Peadar O’Shea, Non-Executive Chef

Herr O’Shea är en före detta verkställande direktör hos Morgan Stanley i London och är en entreprenör och investerare. Han har ägnat sin professionella karriär i hjärtat av de globala kapitalmarknaderna, inledningsvis hos den Irländska Centralbanken för att toppa det hela med en tjänst som verkställande direktör hos Morgan Stanleys Londonkontor. Han tjänstgjorde också i Morgan Stanleys strategiska grupp för globala investeringar där han regelbundet skrev för firmans forskningspublikationer när det gällde investeringar. Herr O’Shea arbetar just nu som rådgivande direktör för en ledande hedge fondfirma och innehar dessutom flera styrelse- och rådgivande poster.