Bitcoin

Handla Bitcoin

Varför ska du handla Bitcoin online?

Har du hört talas om Bitcoin? Troligen har du det och att den har ökat från några få dollar i värde år 2009 till att 2022 handlas för över 60000 dollar för en enda Bitcoin. Nu kanske du frågar dig varför du ska köpa eller spekulera på priset just nu då det ligger så högt. Ja, det är lätt att vara efterklok. Hade man haft 10000 Bitcoin idag som användes för att betala för två st pizzor år 2010 så hade man kunnat casha in ofantliga 600 miljoner dollar! Idag ska vi dock gå igenom vad valutan egentligen är och varför du ska handla med Bitcoin redan idag.

Ta reda på hur du öppnar ett handelskonto på 1 min 

Bitcoin- en kryptovaluta

Bitcoin är världens mest kända och även första kryptovaluta som är ett annat namn för en digital valuta utan central reglering där kryptografi används för att se till att transaktioner går igenom. Bitcoin grundades 2009 av en person vid namn Satoshi Nakamoto som egentligen är en pseudonym. Ingen vet än idag vem personen egentligen är och det är fortfarande föremål för en het debatt. Bitcoin grävs fram (från engelskans mining). Bitcoin består av data lagrat i block som läggs samman till att bilda en kedja, en sk blockkedja. När en nod (som kan vara en dator hemma i ditt vardagsrum) bidrar med sin beräkningskraft lyckas bryta loss ett block så får noden en belöning. På så sätt kan man bygga en dator med stor beräkningskraft och således bryta Bitcoin själv. Problemet med detta är att det är tidsödande och dessutom måste datorn konstant stå på och inte göra något annat än just brytning. Dessutom är vinsten oerhört liten.

Där för är det betydligt bättre att handla Bitcoin CFDs som innebär att du slipper äga själva valutan utan enbart spekulerar på om den kommer öka eller falla i värde. Du behöver inte så mycket kapital och dessutom kommer vi visa dig hur du nu ska göra:

Så här handlar du Bitcoin CFDs i 4 enkla steg

  1. Öppna ett handelskonto hos AvaTrade
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Ange beloppet som du vill investera
  4. KÖP (gå lång) eller SÄLJ (blanka eller gå kort) Bitcoin

Varför ska du handla Bitcoin CFDs hos AvaTrade?

  • Inga dolda avgifter- ingen provision och inga bankavgifter på transaktioner
  • Tryggt & säkert- AvaTrade är fullt reglerat i EU och i totalt sett fem världsdelar. Detta gör att du kan lita på oss och vi håller också dina pengar i segregerade konton.
  • Handla med hävstång- vi erbjuder upp till 2:1 för dig så du kan öka din exponering mot Bitcoin.
  • Handla Bitcoin mot USD- Dessutom kan du också handla krypton mot flera andra Fiatvalutor något som inte alla mäklare erbjuder.
  • Handla Bitcoin dygnet runt- Välj när och var du handlar antingen via vår populära plattform MetaTrade 4 eller handla direkt i mobilen med vår app, AvaTradeGO.

Bitcoin handelsstrategi

Vi förstår att du vill tjäna pengar snabbt och göra det där stora klippet. Tro mig, det vill vi alla. Men riktigt så enkelt är det inte. Även fast handel med Bitcoin kan ge riktigt stora vinster så är vägen dit ofta kantad med en hel del jobb. Låt oss dock lista vad vi tycker är de bästa strategierna dit.

Bitcoin är en oerhört volatil valuta och den kan både gå upp som att störtdyka väldigt plötsligt. Detta gör att kortsiktig spekulation är att föredra eftersom du hela tiden måste hålla koll på vad som händer med krypton. Vårt första råd är att du bör hålla koll på världsnyheterna och i synnerhet finansnyheter som kan påverka den digitala valutan väldigt mycket. Det kan låta tråkigt, men grunden till en bra handelsstrategi heter kunskap.

Det andra rådet vi som erfarna handlare vill dela med oss av är att skapa en handelsplan och hålla dig till den. Låt inte sentimentala känslor och magkänslan styra, utan håll dig till planen i vått och torrt. Bygg upp den plan genom att kolla på hur valutan rört sig de senaste månaderna och vad som inverkat på den. Agera sedan genom att gå lång eller kort efter det.

Bitcoin liknar andra begränsade råvaror som t.ex. olja eller guld eftersom det finns ett visst antal av krypton som kan skapas, i det här fallet 21 miljoner Bitcoins. Det är en begränsad vara och det är ett fast belopp som möjliggör att en större efterfrågan alltid kommer backa upp priset. Vi pratade tidigare om att det krävs ordentligt med datorkraft för att bryta Bitcoin och detta gör att tekniken spelar roll. Ju kraftigare datorer det finns, desto snabbare kan krypton brytas. Håll därför lite koll på tekniken.

Använd hävstång för att öka din exponering mot marknaden och Bitcoin. Hävstång innebär att du med ett litet belopp i princip lånar pengar av din mäklare. Detta kan både flerfaldigt öka din vinst, men även dina förluster om marknaden skulle gå emot dig. Vi rekommenderar att du använder hävstång med yttersta försiktighet.

Skatt på Bitcoin?

Behöver du betala skatt på Bitcoin? Skatteverkets regler för detta innebär att du ska ta upp de Bitcoin du ”avyttrat” dvs sålt Bitcoin med andra ord växlat mot andra fiat-valutor, om du växlat krypton mot annan kryptovaluta samt om du faktiskt betalat med Bitcoin vid köp av varor och tjänster. Du betalar 30 % i skatt på vinster du gjort.

Är det säkert att handla Bitcoin?

Generellt sett så är handel på Bitcoin säker, men enbart om du väljer att handla med en reglerad och licensierad mäklare. AvaTrade är en sådan som är reglerad i fem världsdelar och har licens att verka inom EU. Du bör absolut undvika mäklare som erbjuder snabba pengar utan någon insats. Handel på Bitcoin kan ge stora vinster, men det är inget garanterat sätt att tjäna pengar på. Bitcoin är och förblir handel med högrisk. Dessutom kan skillnaderna i pris svänga rejält, vilket är både riskfyllt, men kan också ge stora vinster. Slutligen vill vi säga att handel med Bitcoin är roligt för det händer något hela tiden, men läs in dig ordentligt först och ta ett medvetet beslut om handel med kryptovalutan Bitcoin är något för dig. Du kan alltid öppna ett gratis demo-konto hos AvaTrade för att testa om dina strategier stämmer innan du går all in med riktiga pengar. Vi uppmuntrar dig även att lära dig mer om Bitcoin genom att besöka vår sajt om handelsvillkor & avgifter.

Handla på 1 min  ✓ Noll dolda avgifter  ✓ EU reglerad mäklare