Hur handlar du Bitcoin

Navigera enkelt i Bitcoin-handelslandskapet –
från att öppna ditt konto till att bemästra handelsstrategier,
lås upp din handelspotential idag!


Bitcoin, den digitala valutan som tagit världen med storm, erbjuder nya sätt hur man ser på pengar och ett banbrytande nytt sätt att handla.

Intresset att handla den har vuxit i takt med att populariteten ökat. Oavsett om du är en erfaren handlare eller en nyfiken nybörjare så kan Bitcoin världen erbjuda spännande möjligheter.

I den här guiden så kommer vi avslöja Bitcoins hemligheter från att du lär dig förstå dess grunder till att bemästra avancerade strategier. Så, spänn fast dig och låt oss komma igång på Bitcoin-resan!


Bitcoin-handel vs investera i Bitcoin

När många tanker på Bitcoin så är den första tanken investera eller handla. Båda innebär möjligheter, men ditt synsätt och strategi avgör.

Att handla Bitcoin är som en adrenalinrush. Det händer mycket och snabbt när handlare fattar snabba beslut på kort sikt när valutan svänger plötsligt och kraftigt.

De är de som är fast bakom sina skärmar och analyserar varje nyhet eller marknadsrörelse, redo att köpa eller sälja på sekunden. Möjligheterna till snabba vinster är hög, men det är också förlusterna eftersom Bitcoin är en mycket volatil valuta

Å andra sidan så är investering i Bitcoin lite av motsatsen. Investerare är visionärerna som ser Bitcoins potential på lång sikt.

Istället så köper de och håller positioner och tror på att valutan skall växa. Tålamodet är deras strategi och även fast riskerna generellt sett är lägre så krävs det en stark tro på hur man ser på framtiden med kryptovalutan och dess potential.

Oavsett vad just du väljer, att investera eller handla på Bitcoin så kokar det ner till dina finansiella mål, riskbenägenhet och vad du tror skall hända i framtiden för Bitcoin.


Handelsmetoder med Bitcoin

Den dynamiska handelsvärlden som Bitcoin befinner sig i innebär många olika möjligheter för handlare.

 • Spot-handel

Spot-handel är till sin kärna direktköp eller sälj av Bitcoin. Du köper med andra ord Bitcoin till marknadspriset. Så fort du köpt så är Bitcoin ditt att inneha, överföra eller använda.

Den här metoden är den vanligaste på kryptovalutabörser där handlare lätt kan köpa eller sälja Bitcoin i utbyte mot fiat-valutor eller andra kryptovalutor. De spelar en avgörande roll när det kommer till att bestämma priset på Bitcoin baserat på tillgång- och efterfrågansdynamik.

 • Marginalhandel

Den här metoden förstorar handelsupplevelsen. När man handlar på marginalen så lånar man pengar för att öka sina handelspositioner för att potentiellt kunna kamma hem större vinster från relativt små prisrörelser.

Med större vinstpotential kommer dock en större risk för förluster. Om marknaden inte rör sig i handlarens favör så kan förlusterna överstiga den ursprungliga investeringen som då kan trigga ett marginal call eller stop-out. Marginalhandel erbjuds ofta av specialiserade handelsplattformar och på vissa kryptovalutabörser som då kan ge handlare det lilla extra som mer hävstång på sina affärer.

Att välja mellan spot eller marginalhandel kan ibland vara svårt, men det är just din riskbenägenhet, handelsmål och vilka plattformar som finns, som avgör det hela. Båda metoderna erbjuder unika möjligheter och det rätta valet beror på handlarens egna mål och bekvämlighetnivå.

Som en reglerad CFD-mäklare så tillhandahåller AvaTrade sina kunder med riskhanteringsverktyg från stop-loss ordrar till en riskhanteringslösning - AvaProtect.

Njut av säkerheten av att handla Bitcoin med en internationellt reglerad mäklare! Öppna ett konto idag!


Bitcoin-derivata

Allteftersom kryptovalutamarknaden mognar så utforskar handlare mer och mer avancerade finansiella instrument för att tjäna pengar på Bitcoins prisrörelser. Detta har lett till att Bitcoin derivata uppstått, vilket ger dig mer flexibilitet genom att det tillåter marginalhandel.

Vad är Bitcoin-derivata?

Bitcoin derivata är finansiella kontrakt som får sitt värde från Bitcoins pris. De möjliggör för handlare att spekulera på Bitcoins framtida pris utan att äga kryptovalutan.

Bitcoin CFDs (kontrakt för differens)

CFDer är bland de mest populära formerna av Bitcoin-derivata. När du handlar Bitcoin-CFDer så ingår du ett kontrakt med en mäklare för att växla skillnaden i pris på Bitcoin från det att kontraktet öppnar tills det att det stänger. Dessa är några av anledningarna till varför det är så populärt:

 • Hävstång: CFDer kommer ofta med hävstång som gör det möjligt för handlare att kontrollera en större position med en mindre mängd ursprungligt kapital.
 • Flexibilitet: Med CFDer så kan du tjäna pengar både när marknaden stiger och faller beroende på om du går lång (köper) eller kort (säljer).
 • Ingen plånbok krävs: Eftersom du inte äger några faktiska Bitcoins så krävs det heller ingen digital plånbok, vilket gör handeln enklare.

Online mäklare erbjuder vanligtvis CFDer via handelsplattformar och även fast de erbjuder ett sätt att förstärka vinster så är det viktigt att förstå riskerna i synnerhet när hävstång är inblandat.


Hur kommer du igång med Bitcoin CFD-handel

Att komma igång med Bitcoin CFD-handel erbjuder både spänning och möjligheten att tjäna pengar. Här är en ordentlig guide så du kommer igång:

 • Research, utbildning och analys
  Börja med en ordentlig grund så att du förstår CFDer och dynamiken på Bitcoin-marknaden och gör en ordentlig research av marknaden. Detta kan innefatta prisdiagram, övervakandet av nyhetshändelser eller genom att du använder tekniska indikatorer. AvaTrade erbjuder mycket utbildningsresurser inkl. webbinarier och online kurser för att hjälpa dig att förstå Bitcoin handel på nätet.
 • Välj en pålitlig mäklare och kom igång med ditt konto
  Välj en mäklare som erbjuder Bitcoin CFD-handel, fokuserar på funktioner som säkerhet, användarvänliga plattformar och kundsupport av hög klass. Så fort du gjort ditt val så skall du öppna ett konto och sätta in pengar på detta. AvaTrade erbjuder ett antal insättnings och uttagslösningar med allt från banköverföring till olika digitala plånböcker.
 • Fatta beslut, handla och övervaka
  Avgör vilket belopp du vill investera och bestäm om du tror att Bitcoin-priset kommer stiga (gå lång) eller falla (gå kort). Använd mäklarens plattform och utför din affär. Övervaka kontinuerligt dina öppna positioner och gör förändringar där det krävs. Detta kan innefatta att sätta in stop-loss eller take-profit ordrar, När du är redo, stäng affären för att avgöra din vinst eller förlust baserat på prisskillnaden från början till slut.

Med den rätta inställningen och beslutsamheten att fortsätta lära dig så kan Bitcoin CFD-handel bli både utbildnings och vinstmässigt belönande.


Att förstå vilka faktorer som påverkar Bitcoin priset

Priset på Bitcoin är en dynamisk enhet som påverkas av flera olika faktorer som kan ändras hela tiden. Det är därför A och O att förstå dessa inflytelsefaktorer. Här är de viktigaste:

 • Tillgång och efterfrågan:
  Bitcoin påverkas starkt av tillgång och efterfrågan. Eftersom tillgången är begränsad och intresset för kryptovalutan hela tiden växer så kan efterfrågan påverka dess värde på ett kraftfullt sätt.
 • Medias påverkan
  Nyheter såväl som nyhetsbevakning kan leda till dramatiska prissvängningar. Positiva nyheter kan leda till att priset stiger medan negativ press som t.ex. striktare regleringar eller säkerhetsluckor kan göra så att priserna faller.
 • Regleringsnyheter
  Staters regleringar och policys kan spela en avgörande roll. Länder som välkomnar Bitcoin kan leda till att valutan ökar i värde medan förbud eller restriktiva policys kan leda till en nedgång.
 • Teknologiska framsteg och förändringar
  Uppdatering i Bitcoins mjukvara kan påverka handlarnas uppfattning och därigenom priset.
 • Marknadsmanipulation
  "Valar", eller stora ägare av Bitcoin kan manipulera valutavärdet. Deras stora affärer kan få marknaden att svänga i den riktning de vill.
 • Bredare marknadssentiment
  Den generella stämningen på finansmarknaderna i synnerhet gentemot kryptovalutor, kan påverka Bitcoins prisriktning.

Genom att ha koll på pulsen på dessa faktorer så kan handlare bättre navigera det volatila Bitcoinlandskapet så att du kan fatta bättre beslut baserade på de rådande marknadsvillkoren.

Analysmetoder

Inom Bitcoin-handel så är analysen som en kompass för en orienterare. Med den så springer du inte vilse i Bitcoin-världen. Handlare använder tre huvudsakliga metoder för att analysera Bitcoins prisrörelser och förutspå framtida trender.

Grundläggande analys

 • Anpassningsgrader: Hur brett används Bitcoin i den verkliga världen?
 • Regleringsnyheter: Är regeringar mer eller mindre vänligt inställda till Bitcoin?
 • Teknologiska framsteg: Finns det några större uppdateringar eller innovationer inom Bitcoin-nätverket på gång?

Teknisk analys

Tekniska analytiker förlitar sig på historiska data och grafer för att förutspå prisrörelser. De använder olika sorters indikatorer och mönster för att förstå marknadens sentiment. Några populära verktyg som de använder är:

 • Moving Averages: Genomsnitt på dåtida priser för att identifiera trender.
 • RSI (Relativt Styrke Index): Mäter hastigheten och förändringen på prisrörelser för att identifiera överköpta eller översålda villkor.
 • Candlestick-mönster: Visuella mönster på grafer som kan indikera möjliga framtida prisrörelser.

Sentimental analys

Den här metoden syftar till att försöka förstå känslan eller sentimentet hos handlarna baserat på nyheter, rapporter eller andra media. Eftersom nyheter starkt påverkar Bitcoin så kan sentimental analys vara avgörande. Faktorer inkluderar:

 • Mediabevakning: Positiva eller negativa nyheter kan påverka handlarens sentiment.
 • Offentlig uppfattning: Hur uppfattar folk i allmänhet och investerare Bitcoins framtid?
 • Marknadsrykten: Overifierad information eller skvaller kan leda till spekulativ handel.

Genom att kombinera förståelsen från dessa tre analysmetoder så kan handlare bilda sig en komplett uppfattning av marknaden och fatta bättre handelsbeslut.


Handelsstrategier för Bitcoin-CFDs

Att handla Bitcoin CFDer kräver en strategisk approach för att kunna tjäna pengar på volatila prisrörelser. Här är några av de mest populära skräddarsydda strategierna just för Bitcoin CFD-handel:

 • HODLing
  Traditionellt förknippas HODling med att faktiskt inneha Bitcoin, men CFD-kontexten så innebär det att hålla en lång position och förvänta sig att värdet på Bitcoin kommer öka över en längre viss tid.
 • Trendföljande
  Den här strategin innefattar att du identifierar och handlar i riktningen av den nuvarande marknadstrenden. Handlare använder tekniska indikatorer såsom moving averages, för att konstatera om Bitcoin är på en uppåtgående eller nedåtgående trend så att handlaren kan justera sin position därefter.
 • Breakout-handel
  Här så väntar handlare för Bitcoins pris att bryta sig ut ur en viss räckvidd (antingen över resistensen eller under supporten). Så fort en breakout är identifierad så placerar handlaren affärer i dess riktning och förväntar sig där en omfattande rörelse av priset.
 • Nyhetshandel
  Bitcoin CFD-priser kan vara mycket reaktionära på vissa viktiga nyheter. Genom att hålla dig ständigt uppdaterad med de senaste nyheterna och genom att förstå potentiella marknadsreaktioner så kan handlare göra snabba affärer för att tjäna pengar på omfattande prissvängningar efter tillkännagivanden av vissa nyheter.
 • Swing Trading
  Swing-handlare har som mål att fånga prisrörelser på kort/mellansikt. De kan maximera vinster genom at gå in på affärer baserade på tekniska indikatorer och lämna dem så fort de uppnått en viss vinst eller när indikatorer signalerar en möjlig trendrevers.
 • Scalping
  Perfekt för dig som gillar snabb handel. Scalping innebär att du gör ett stort antal mindre affärer över en hel dag. Målet är att tjäna pengar på små prisförändringar som läggs på undan för undan- många bäckar små med andra ord.

Genom att använda dessa strategier och hela tiden utveckla dem beroende på rådande marknadsvillkor så kan handlare mer effektivt navigera världen kring Bitcoin-CFDer.


Varför ska du handla Bitcoin-CFDs hos AvaTrade

Att handla Bitcoin CFDer kan vara en givande upplevelse i synnerhet om du handlar med en pålitlig mäklare som AvaTrade. Nedan listar vi på vilka sätt AvaTrade står ut från mängden när det gäller Bitcoin CFD-handel:

 • Robust reglering - AvaTrade är en reglerad mäklare som strikt håller sig till internationella regler. Detta ger dig en säker och transparent handelsmiljö så du kan handla i lugn och ro.
 • AvaTrade is regulated in multiple jurisdictions

 • Avancerade handelsplattformar - AvaTrade erbjuder de bästa handelsplattformarna med spjutspetsverktyg och funktioner. Oavsett om du är en erfaren handlare eller en nybörjare så har AvaTrade en plattform för dig.
 • Unika handelsverktyg - Få tillgång till unika handelsverktyg från AvaTrade: Trading Central automatiserat analysverktyg, Trading Signals integrerad med vår egen WebTrader plattform, AvaProtect riskhanteringsverktyg mm!
 • Hävstångsmöjligheter - Hos AvaTrade så kan handlare dra nytta av konkurrenskraftig hävstång som gör det möjligt för dem att kontrollera större positioner med ett mindre eget kapital. Detta kan förstora vinsterna men så även förlusterna.
 • Omfattande utbildningsmaterial - AAvaTrade är hängivet till att stärka sina handlare. Deras rika bibliotek av utbildningsresurser från webbinarier till e-books ser till att handlarna har den bästa kunskapen vid sina fingertoppar. AvaTrades kunder har också tillgång till kurserna från AvaAcademy för att hjälpa dem bättre förstå marknaderna samt strategier.
 • Överlägsen kundsupport - AvaTrade är stolta över att ha ett lyhört och flerspråkigt och dessutom prisbelönat kundtjänst team som är redo att hjälpa handlare dygnet runt. När du väljer AvaTrade som din mäklare för Bitcoin CFD-handel så innebär det att du har valt en mäklare som prioriterar din framgång, säkerhet och utveckling.

Redo att börja handla Bitcoin CFDer? Testa ett riskfritt demo-konto eller registrera dig för ett handelskonto hos AvaTrade idag!