Gör en skillnad med CFD-handel!

När du handlar CFD med AvaTrade kommer du inte bara handla med en välreglerad mäklare som använder några av världens bästa handelsplattformar – du kan även handla på marknader oavsett om de stiger eller faller!

Intresserad?

Handla hela världen med CFD

Upptäck den spännande världen av CFD, eller Contracts for Difference, ett dynamiskt sätt att delta på den finansiella marknaden utan att behöva äga den faktiska tillgången. CFD-handel handlar om att göra djärva förutsägelser om prisförändringar. Det erbjuder ett unikt äventyr in i den finansiella världen som är tillgänglig för alla. Dyk in och upplev spänningen från marknaden vid dina fingertoppar!

CFD Trading

Det är viktigt att betona att du faktiskt inte äger tillgången du handlar med. AvaTrade är en pionjär bland mäklare – vi var en av de första med att erbjuda CFD-handel vilket ger individuella handlare tillgång till ett stort utbud av marknader som annars inte hade varit tillgängliga för dem.

Varför handla CFD med AvaTrade?

AvaTrade är en internationellt reglerad mäklare med dedikerade handels-hemsidor, flera handelsplattformar och appar, över 1 2500 köpbara tillgångar och en toppklassig kundtjänst.

  • Handla råvaror, index, ETF, aktier, fonder och kryptovaluta-CFD
  • Använd kraftfulla plattformar som MT4/MT5, WebTrader, vår AvaTradeGO-app eller automatiserade handelsplattformar.
  • Använd hävstång på olika CFD för att förstärka din exponering på marknaden.
  • Expandera dina horisonter genom att dra nytta av vårt utbildningsmaterial & dagliga uppdateringar.
  • Flerspråkig kundtjänst med en dedikerad kontoansvarig.

Vad är CFD-handel?

CFD-handel påminner om valutahandel. När du handlar på plattformen väljer du instrumentet du vill använda och lägger in din placering. Om du tror att priset på ett specifikt instrument, exempelvis råolja kommer stiga, kommer du vilja KÖPA råolja-CFD. Samma sak gäller det omvända förhållanden – om du tror att värdet kommer sjunka vill blanka CFD:n. Givetvis kan fel antaganden, precis som med alla typer av investeringar, leda till att du förlorar pengar och man bör vara medveten om risken som finns med att handla CFD innan du startar. Det finns mycket mer att lära sig om CFD-handel och du kan bläddra igenom vår utbildningssektion, se video-guider, läsa artiklar, få nyhetsuppdateringar och mer. Du kan hitta mer information om CFD och deras fördelar där.

Hur mycket kommer det kosta att handla CFD?

AvaTrade tar inga växlingsavgifter eller provision och erbjuder tighta spridningar på öppna positioner. Spridningen är skillnaden mellan KÖP och SÄLJ-priset på ett specifikt instrument. När du beräknar kostnaden för en position behöver du multiplicera spridningen genom positionens storlek. Exempelvis, om spridningen för råolja är 0,03 $, är kostnaden för att öppna en position på 10 fat 0,03 $ x 10 far = 0,3 $. De flesta CFD-instrumenten handlas på marknadsspridning, vilket innebär att spridningen påverkas av likviditeten på marknaden. Ju mer likvid desto tightare kommer spridningen bli. Du kan se nivåerna av hävstång och spridningen för alla CFD-instrument på vår sida rörande handelsvillkor & avgifter.

CFD Kontraktsförlängning

Varje index och råvaru-CFD är baserad på ett kontrakt som definierar dess kurs, avgifter etc. Varje specifikt CFD-kontrakt har ett utgångsdatum vilket är datumet som kontraktet går ut och automatiskt ersätts av ett nytt kontrakt, precis som på den verkliga marknaden. För att inte störa handlare under marknadens öppettid kommer kontraktets förlängning ske över helgen. För mer information är du välkommen att besöka vår CFD Rollover sida.

Säkra med CFD

Hedging är en riskhanterings-strategi som involverar öppnandet av motsatta kompenserande placeringar som är designade för att praktiskt taget begränsa riskexponeringen av öppna placeringar på marknaden. CFD representerar en idealisk typ av derivat för att implementera en effektiv säkringsstrategi. Till att börja med är de billiga och likvida. Men de kan även anpassas (rörande storlek och summa) för att möta specifika säkringsmål som en investerare önskar.

Som ett exempel, om du har Tesla-aktier till ett värde av 10 000 $ i din portfölj skulle du kunna säkrapositionen genom att sälja en motsvarande summa av Tesla aktie-CFD. Om priset på Tesla skulle sjunka kommer du på detta sätt kommer värdet på din fysiska aktie-portfölj kompenseras eller avbrytas genom vinsten från CFD-handeln. Du kan stänga CFD-positionen när den nedåtgående trenden slutar för att låsa in din vinst och ge värdet till dina fysiska Tesla aktier för chansen att de stiger igen.

CFD hedging är idealiskt när en marknad rör sig mot dig (antingen genom stämningsläge eller generella fundamentala anledningar) eller när marknaden har rört sig så mycket till din fördel att extra vinster kommer vara ett fragment. Å andra sidan kan CFD-hedging vara extra riskabelt på grund av hävstång; de är därför inte idealiska när den underliggande marknaden är väldigt flyktig eller när en tillbakagång har pågått för länge.

Nackdelar med CFD

Ironiskt sett är en av de största nackdelarna med CFD hävstång, precis som det är en av dess största fördelar. Hävstång förstärker din vinstpotential, men när priset går emot dig kan det leda till en förödande punktering i ditt handelskapital. Detta beror på att förlusterna baseras på hävstångens summa och inte på ditt faktiska handelskapital. CFD-handel kommer också med tillhörande kostnader. När du öppnar en CFD-position kommer du behöva betala en spridningsavgift vilken är skillnaden mellan bud och begärt pris på en tillgång. Det finns dessutom extra kostnader I form av förlängningsavgifter eller swaps för positioner som hålls över natten. Detta är kostnaden för att hålla en hävstångs-position (vilket egentligen är lånade pengar) under en förlängd tidsperiod.

Marknadens flyktighet är en annan källa till risk med CFD-handel. Priset på finansiella tillgångar utsätts för slumpmässiga svängningar och ibland även hackiga prisrörelser. Där kan även vara ett pris-gap som kan inträffa under nyheter som har stor inverkan eller när marknaden öppnar efter helgen. Denna flyktighet kan innebära att du missar ditt önskade pris när du går in i en position, eller dina förluster kan förstoras när priset går emot dig. En sista nackdel med CFD är att du inte äger den underliggande tillgången som du handlar med; du spekulerar bara på dess prisförändring. Om du handlar med en aktie-CFD innebär det att du inte har några riktiga aktier, du har ingen rösträtt och har inte rätt till utdelning.

CFD-beskattning

CFD anses vara skatte-effektivt för många investerare inom olika jurisdiktioner. De belastas inte med stämpelskatt eftersom de tekniskt sätt inte är tillgångar. Med CFD-vinst kan bli föremål för kapitalvinstskatt inom några jurisdiktioner. Samtidigt som begränsad skatteskyldighet vanligtvis inte är ett av de främsta incitamenten för att handla CFD, är det viktigt att ta reda på relevanta lagar som gäller inom din specifika jurisdiktion innan du börjar handla.

Börja handla CFDs med AvaTrade

Om du tror att du vet vilken väg marknaden kommer ta och du vill börja handla – då är det dags att gå med AvaTrade och dra nytta av den bästa CFD-handelsupplevelsen! Fortfarande inte säker? Ta en titt på AvaTrade recensionerna från våra klienter!

Registrera dig för ett handelskonto nu och gå in på marknaderna eller prova vårt riskfria demokonto.

chatbot