Automatiserad handel

Automated trading platforms

Om du vill öppna ett automatiserat handelskonto så kan du helt enkelt klicka på knappen nedan. Om du däremot vill lära dig mer om de automatiserade handelslösningar som finns tillgängliga hos AvaTrade så kan du läsa följande beskrivningar eller klicka på länkarna nedan för att lära dig ännu mera.

Häng på AvaTrade och njut av fördelarna med att handla med en reglerad mäklare!

 

Automatiserade Handelsplattformar

Genom att använda automatiserade handelsplattformar så kan du spegla eller kopiera andra mer erfarna handlares affärer. Du kan helt automatisera din handel på det här sättet och det gör att du kan handla full tut även som nybörjare. För mer erfarna handlare så slipper du vara din din skärm hela tiden. Vi erbjuder ett brett utbud för autohandel till våra kunder och vi stödjer också handesbottar och expertrådgivare för MT4.

AvaSocial

AvaSocial är helt enkelt allt du behöver angående social handel inom AvaTrades egen community. Den sociala handelsappen gör inlärningskurvan kortare och mindre brant och det gör att kopieringshandel där du kan hitta mentorer, ställa dina frågor och kopiera andras affärer i fokus. Genom att lära dig från de allra bästa så kan du spegla deras framgångar i din egen portfölj.

Duplitrade

DupliTrade är en MT4 kompatibel platform som ger handlare möjligheten att automatiskt följa mer erfarna handlares signaler och strategier i realtid. Dess användarvänliga gränssnitt gör det enkelt att hantera en handelsportfölj och samtidigt så får du värdefulla insikter om de mest framgångsrika handelsstrategierna.

ZuluTrade

En av de mest populära autohandelsplattformarna som används idag heter ZuluTrade, som konverterar rekommendationerna från erfarna handlare och automatiskt utför affärerna på ditt AvaTrade-konto. Välj vilket program eller vilka exporter som är bäst för dina mål och investeringsprofil.

Olika Typer av Automatiserade Handelslösningar

Det finns två sätt som investerare kan automatisera sin handel på: genom att använda handelsbottar eller via kopierings/socialhandel. Oavsett vilken väg du väljer så kommer det krävas olika erfarenhet, färdigheter och val.

Inom autohandel så sker det genom att bottar eller handelsmjukvara utför affärspositioner på marknaden beroende på en specifik strategi eller regelmässig kriteria som måste ha uppnåtts. Vissa av de vanligtvis kodade strategierna innefattar genomsnittliga reverser, trender, momentum handel och arbitrage strategi.

När man kodar sina bottar, också kända som expertrådgivare (EAs), så kan investerare inkludera regler som t.ex. att man enbart köper när priset är ovanför 100-sträckets moving average eller att man bara handlar på New York sessionen. Investerare kan skapa, låna eller köpa handelsbottar för att gå in på automatiserad handel eller så kan de göra det på en automatiserad handelsplattform.

Å andra sidan så gör social handel det möjligt för investerare att spåra, följa och kopiera/spegla affärer från andra handlare eller framgångsrika investerare på sina personliga handleskonton. Framgångsrik social handel kräver robusta teknologier som ser till att affärerna utförs i realtid för att spegla den ”framgångsrika” handlaren exakt.

De flesta kopieringshandelsplattformar är helt automatiserade, men andra gör det möjligt för investerare att välja vilka affärer eller signaler man ska uföra på sina handelskonton.

För-och nackdelar med automatiserad handel

Fördelar

 • Håller disciplinen och minimerar påverkan av känslor i handeln
 • Sparar tid och kan anpassas till ett schema
 • Gör det möjligt för investerare att utforska en rad olika möjligheter och strategier på marknaden utan att den mänskliga faktorn ställer till det.
 • Förbättrar orderutförandet så att affärerna kan påbörjas och avslutas till optimala priser för att maximera vinst och minimera förlusterna.

Nackdelar

 • Det kan ske en övertro på teknologin och på det automatiserade handelssystemet och mekaniska problem kan ge enorma problem.
 • Det finns en fara med över-optimering där investerare skapar ett system som är utmärkt på pappret men som inte fungerar i praktiken.
 • Det kan kräva att du övervakar det hela tiden för att hitta potentiella risker som anslutningsproblem och systemfel.

 

Slutord

Trots dess få nackdelar så är automatiserade handelsplattformar överlag fördelaktiga för handlare. De kan hjälpa dem att utforska fler möjligheter på marknaden och utnyttja dem maximalt med deras strategier.

Registrera ett konto med AvaTrade och få tillgång till de senaste automatiserade handelsplattformarna som AvaSocial, DupliTrade och ZuluTrade.

 

Vanliga frågor och svar om automatiserad handel

 • Fungerar verkligen autohandel?

  Autohandelssystem är inte perfekta, men när du inser att nästan all handel på de flesta aktiebörser sker med autohandel så kan du se att det fungerar om man använder rätt inställningar. Man kan till och med helt enkelt säga att autohandel inte är mer än att finjustera ett handelssystem att påbörja och avsluta en affär samt att hantera pengarna och detta i ett programmerat system istället för manuellt. Dessutom tar man bort känslorna och det gör att autohandel kan anses vara överlägset manuell handel.

   
 • Är autohandel lagligt?

  Kort svar, ja! Det finns inga regleringar eller lagar i något land som förbjuder auto-handel (som vi känner till). Dock så är det upp till varje enskild mäklare om de tillåter autohandel på ett konto. Många gör det, men en del gör det inte. När du handlar med AvaTrade så är det helt upp till dig om du vill använda autohandel för att förbättra din handel och dina potentiella vinster.

   
 • Är autohandel lönsamt?

  Det finns ingen handelsmetod som rakt av är lönsam och det gäller även för autohandel. Det kan vara lönsamt om reglerna som bestämmer dess programmering är träffsäkra, men autohandel kan också vara ett snabbt sätt att tömma ett handelskonto på pengar. Dessutom behöver det hela tiden övervakas. En förändring i marknadens dynamik kan ändra ett lönsamt autohandelssystem till en ren förlustaffär. Så medan autohandel kan anses vara ett sätt att tjäna pengar snabba pengar så är sanningen den att det finns inga enkla sätt att tjäna pengar på marknaden även om autohandel kan se till att du inte missar några möjligheter.

   

Öppna ett handelskonto på 1 minut Utnyttja handelsmöjligheterna