Hur handlar du CFD's?

Gå ombord på en resa för att bli en CFD-handlare med självförtroende.
Utforska vår steg-för-steg guide för att behärska dessa allsidiga
finansiella instrument för att uppnå dina egna handelsmål.Hur handlar du kontrakt för differens

Välkommen till den spännande världen kring CFD-handel! Vi antar att du redan känner till kontrakt för differens (CFDer), men vi kommer gå igenom alla grunderna ändå. Om du är ny på det här med CFD eller behöver en repetition så kan du kolla in vår artikel ”Vad är CFDer” för att förstå detta finansiella instrument. Men, låt oss dyka ner i de spännande mekanikerna kring CFD-handel och upptäcka hur man tar de första stegen till att utföra framgångsrika affärer.Hur börjar du handla CFD's

Om du är redo att påbörja din CFD-handelsresa så kan du följa den här steg-för-steg guiden för att komma igång:

1. Välj en CFD-mäklare

Ditt första steg är att öppna ett konto hos en pålitliga mäklare som du själv väljer. Allteftersom du går igenom alternativen så kan vi rekommendera AvaTrade som är en ledande CFD-mäklare med unika fördelar. Som en prisbelönad mäklare så erbjuder AvaTrade användarvänliga plattformar, tillgång till flertalet finansiella instrument och omfattande utbildningsresurser för att berika handlare på alla nivåer.

2. Öppna ett handelskonto och sätt in pengar

Så fort som du valt AvaTrade som din CFD-mäklare så är nästa steg att öppna ett konto. Så fort som du framgångsrikt gjort det så kan du enkelt sätta in pengar genom att välja den betalningsmetod som du önskar.

3. Välj en CFD-marknad

AvaTrade erbjuder ett brett utbud av instrument som du kan handla på som CFDer. Oavsett om du är intresserad av aktier, forex, index, råvaror eller kryptovalutor så har AvaTrade det. Gör din research, nyttja AvaTrades utbildningsresurser och använd tekniska och grundläggande analys för att fatta informerade beslut om vilken typ av marknad som passar din handelsstrategi och mål.

4. Utveckla en handelsplan

Innan du börjar handla så är det A och O att ha en detaljerad handelsplan på plats. Denna skall innehålla dina handelsmål, riskbenägenhet och strategier. En handelsplan agerar som en slags karta som guidar dig inför beslut och ser till att du håller dig fokuserad.

5. Placera en affär

steps to place your first CFD trade

Nu när du har ett konto och har valt en marknad så kan vi gå in på vilka steg som krävs för att öppna en CFD-affär:

 • Välj mellan Köp eller Sälj: Bestäm om du vill öppna en köp-position (gå lång) eller en sälj position (gå kort) beroende på din marknadsanalys och handelsstrategi.
 • Bestäm positionsstorlek: Välj antalet CFDer som du handla på, bestäm risken och tillgängligt kapital. AvaTrade erbjuder flexibla alternativ för storlekar på positioner för att passa just din handelsstil.
 • Välj hävstång: Utvärdera den lämpliga nivån för hävstång som finns beroende på din riskbenägenhet och handelsplan. AvaTrade erbjuder konkurrenskraftiga hävstångsalternativ så du kan uppnå din handelspotential. Kom dock alltid ihåg att använda hävstång förnuftigt och att du förstår riskerna.
 • Ställ in Stopp och Limit ordrar: Implementera riskhanteringsaktioner genoom att ställa in stop-loss och take-profit ordrar. Dessa ordrar hjälper dig att skydda dina affärer och säkra vinster genom att automatiskt stänga positioner på i förväg bestämda prisnivåer.
 • Övervaka och stäng affären: Håll dig hela tiden på tårna och övervaka dina affärer allteftersom marknadsvillkoren ändrar sig. Justera vid behov och stäng affären manuellt när du är redo att tjäna pengar eller minska dina förluster.

Genom att följa dessa steg med AvaTrade så kan du börja handla CFDer uppbackad av en pålitlig mäklare som ger dig konkurrenskraftiga fördelar och en stödjande handelsmiljö.Exempel på en CFD-affär: Lång position på råolja

Låt oss utforska en teoretisk CFD-affär på råolja där vi antar två möjliga resultat: en vinstaffär (utfall A) och en förlustaffär (utfall B). För detta exempel så kommer vi anta ett ingångspris på $70 per fat för båda fallen med en 100-fats lot (en lot är ett standardiserat antal av enheter).

Utfall A: Vinstgivande affär

Du bestämmer dig för att gå in på en lång position på råolja till $70 per fat och använder en 100-fats lot. Strax efter du öppnat affären så kommer nyheten att medlemsstater på ett OPEC-möte tillkännager att man skär ner på produktionen för att stabilisera den globala tillgången på olja. Denna fundamentala faktor leder till ökad förväntning på efterfrågan och priset på råolja rusar.

De kommande dagarna så stiger priset på råolja stadigt till $80 per fat. Du känner att detta är bra för dig så du bestämmer dig för att stänga din position för att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Beräkna vinsten: Vinst per fat = Stängningspris - Öppningspris = $80 - $70 = $10

Total vinst = Vinst per fat × antal fat = $10 × 100 = $1000

a profitable CFD trade example

Utfall B: Förlustaffär

I ett annat fall så leder oväntade geopolitiska spänningar i en en oljekonsumerande region att det blir farhågor om tillgången till efterfrågan på olja. Dessutom visar ekonomidata att det sker en inbromsning i den globala ekonomiska tillväxten som indikerar en potentiell minskning i efterfrågan på olja.

Som en följd av dessa fundamental faktorer så upplever råoljepriset en stark nedgång. Fat faller till $60, vilket leder till en förlust på din långa position. Eftersom du oroas av eventuella vidare förluster så bestämmer du dig för att stänga din position för att minska risken.

Beräkna förlusten: Förlust per fat= Öppningspris - stängningspris = $70 - $60 = $10

Total förlust = Förlust per fat × antal fat = $10 × 100 = $1000

a losing CFD trade example

Handelstips för CFD's för nybörjare och erfarna handlare

CFD trading tips for novice and professional traders
 1. Bli ett proffs på grunderna: Innan du börjar handla CFDer så måste du se till att du har en klar förståelse för vad de är och hur de fungerar.
 2. Börja med ett demo-konto: Vi rekommenderar att du börjar med ett demo-konto, i synnerhet om du är ny på CFD-handel. Detta kommer ge dig en möjlighet att lära känna marknaden och dess mekaniker utan att riskera dina surt förvärvade slantar.
 3. Hantera hävstången smart: CFD-handel innefattar hävstång, vilket innebär att du kan handla på en större position med ett mindre belopp av eget kapital. Detta kan ge dig större vinster, men också större förluster. Därför är det viktigt att använda hävstång på ett ansvarsfullt sätt och vara medveten om riskerna. Se alltid till att hantera din hävstång effektivt så att du undviker omfattande förluster.
 4. Diversifiera din portfölj: CFD-mäklare som AvaTrade erbjuder tillgång till ett brett utbud av tillgångar. Utnyttja detta genom att diversifiera din exponering mot olika tillgångsklasser. Detta kan minska ditt beroende av en enskild tillgång och potentiellt sett förstärka din riskhantering.
 5. Håll dig uppdaterad: Håll dig uppdaterad med marknadsnyheter och trender så du kan ta informerade beslut. Se till att aktuella händelser och marknadsutvecklingar inte överraskar dig utan istället ger dig viktiga insikter som kan hjälpa dig att förutspå potentiella marknadsrörelser.
 6. Hantera riskerna: Använd riskhanteringsverktyg som t.ex. stop-loss ordrar för att begränsa ev. förluster. Aldrig investera mer än du har råd att förlora och se alltid till att förstå alla risker med varje affär. AvaTrader erbjuder en unik riskhanteringslösning– AvaProtect.
 7. Sluta aldrig lära dig mer: Finansmarknaderna förändras ständigt och det finns alltid något nytt att lära sig. Se alltid till att du lär dig nya handelsstrategier, marknadsanalystekniker och riskhanteringslösningar. Genom att alltid utvidga din kunskapsbas så kan du anpassa dig till ändrande marknadsvillkor och förbättra dina handelsfärdigheter.
 8. Förstå kostnaderna: Håll koll på vilka kostander det finns inom CFD-handel inkl. Övernatten och provisionsavgifter. Se till att dessa alltid är beräknade när du utvärderar ev. vinster.  


Varför handla CFD's med AvaTrade

Hos AvaTrade, så tillhandahåller vi dig ett brett utbud av unika funktioner och fördelar som skiljer oss från mängden inom CFD-trading. När du väljer AvaTrade så får du följande:

 • Reglerad och säker handelsmiljö: Handla i trygghet när du vet att AvaTrade drivs i en säker och reglerad handelsmiljö. Vi är licensierad och reglerad av flera internationella finansmyndigheter och prioriterar alltid säkerheten för dina pengar och personuppgifter.
 • Omfattande utbildningscentrum: Få tillgång till en uppsjö av utbildningsresurser inclusive webbinarier, artiklar och video guider som har som mål att berika dig med kunskapen och färdigheterna som du behöver för att handla på finansmarknaderna.
 • Användarvänliga handelsplattformar: Upplev våra kraftfulla och intuitive handelsplattformar inkl. MetaTrader 4, MetaTrader 5, WebTrader, och vår egen mobilapp- AvaTradeGO. Njut av avancerade handelsverktyg och funktioner, sömlöst utförande och marknadsanalys i realtid.
 • Risk-fritt demo-konto: Börja din handelsresa med vårt riskfria demo-konto. Öva på dina handelsstrategier och gör dig bekväm med plattformen samt bygg upp ditt självförtroende utan att riskera dina riktiga pengar.
 • Dedikerad kundsupport: Vår flerspråkiga kundsupport team är tillgänglig för att hjälpa dig med dina frågor eller tekniska problem. Vi finns här så att du får en skön och trevlig handelsupplevelse.
 • Unika handelsresurser: Få tillgång till exklusiva handelsresurser som Trading Centrals omfattande marknadsanalys och njut av AvaProtect som gör det möjligt att skydda dina affärer mot ev. förluster under en viss period.  


Börja din CFD-handelsresa med AvaTrade

Om du är redo att börja din CFD-handelsresa så välkomnar vi dig att börja med att öppna ett riskfritt demo-konto hos AvaTrade. Öva på dina strategier, utforska vårt utbildningsmaterial och känn dig för med våra användarvänliga plattformar. Alternativt kan du öppna ett handelskonto med riktiga penagr och upplev alla fördelar som AvaTrade erbjuder.

Börja din handelsverksamhet uppbackad av en pålitlig mäklare som prioriterar din framgång och ger dig oerhört bra kundsupport när du behöver det.

Gå med AvaTrade idag och lås upp potentialen med CFD-handel.


Hur handlar du CFD's FAQs

Vilka är fördelarna med CFD-handel?

CFD-handel erbjuder flera fördelar inclusive möjligheten att handla på både stigande och fallande marknader, tillgång till ett brett utbud av instrument och potentiella höga vinster via hävstång samt möjligheten att diversifiera din portfölj. Med AvaTrade så kan du njuta av alla dessa fördelar medan du har en användarvänlig platform och omfattande utbildningsresurser vid dina fingertoppar för att berika din handelsupplevelse.

Hur kan jag börja handla CFDer?

För att kunna börja handla CFDer så behöver du välja en pålitlig mäklare som t.ex. AvaTrade, öppna ett konto och sätta in pengar på det. Välj den CFD-marknad som du vill handla på och bestäm om du vill gå lång (köpa) eller gå kort (sälja) berende på din marknadsanalys. Sedan ställer du in positionsstorleken, bestämmer riskhanteringen genom att ställa in sådant som stop-loss ordrar och börjar övervaka dina affärer. AvaTrade ger dig verktygen, utbildningsresurserna och kundsupporten som hjälper dig segla igenom hela processen på ett effektivt sätt.

Vilka risker förknippas med CFD-handel?

CFD-handel erbjuder flera möjligheter, men det är viktigt att alltid ha koll på att det också finns flera risker. CFDer är hävstångsprodukter som innebär att vinsterna kan bli enorma, men detta kan även förlusterna att bli. Du ska alltid hantera hävstången noggrant och ställa in stop-loss ordrar för att begränsa ev. förluster och aldrig investera med mer pengar än du har råd att förlora. Marknadsvolatilitet, förändringar av ekonomiska villkor och andra faktorer kan påverka priset för CFDer. AvaTrade tillhandahåller utbildningsmaterial och riskhanteringsverktyg för att hjälpa dig hitta dessa risker på ett effektivt sätt.

Hur kan jag förbättra mina CFD-handelsfärdigheter?

Att förbättra dina CFD-handelsfärdigheter kräver att du hela tiden vill lära dig och förbättra dig. AvaTrade erbjuder omfattande finansiella utbildningsresurser inclusive webbinarier, artiklar och video guider. Håll dig uppdaterad om marknadsnyheter och trender, anpassa dina handelsstrategier när marknadens villkor ändrar sig och utveckla en dynamisk handelsplan. AvaTrades demo-konto erbjuder dig en riskfri miljö att öva på handel och förfina dina handelsstrategier innan du går in på handel med riktiga pengar.

Varför ska jag välja AvaTrade för CFD-handel?

AvaTrade star ut som en ledande CFD-mäklare på grund av dess omfattande utbildningsresurser, dedikerad kundsupport och hängivelse till en säker och reglerad handelsmiljö. Med AvaTrade så får du tillgång till en rad olika instrument som du kan handla på, nyttja innovativa handelsverktyg och dra nytta av unika funktioner som t.ex. Trading Centrals marknadsanalys och AvaProtect för riskhantering. Oavsett om du är en nybörjare eller erfaren handlare så ger AvaTrade dig den support och de resurser som du behöver för framgångsrik CFD-handel.

chatbot