Copy trading

Copy-trading-Kopiera-handel

Bli en bättre copy trading affärer från de bästa

Kopieringshandel är också känt som social handel eller spegelhandel är ett sätt att automatisera din handel genom att göra det som andra handlare gör bäst och helt enkelt kopiera detta. Även om det är ett perfekt verktyg för nybörjare så använder erfarna handlare det också om de behöver vara borta från skärmen ett tag.

Fördelar med att copy trading

Det finns flera fördelar med att kopiera andras affärer och här presenterar vi några:

 • Bra för nybörjare att komma igång på finansmarknaderna och få upp självförtroendet.
 • Hjälper dem även att handla genom att titta på hur andra gör.
 • Hjälper erfarna handlare att ta del av marknaden även när de inte har tid.
 • Du kan copy trading på olika instrument inkl. utländska börser, råvaror och mycket mera.
 • Skapar en community av handlare, från nybörjare till proffs som kan utbyta erfarenheter, idéer och strategier där alla lär sig av varandra.

Hur speglar du handel med framgång?

Så här gör du:

 1. Välj en nätmäklare! Vi rekommenderar en reglerad mäklare som AvaTrade som erbjuder dig trygg och säker handel, mycket att handla på och en utmärkt kundsupport.
 2. Öppna ett konto på en automatiserad plattform. Hos AvaTrade så erbjuder vi alternativ som ZuluTrade och DupliTrade.
 3. Så fort ditt konto är aktivt så kommer du få se en lista på signalleverantörer tillsammans med statistik. Detta innebär oftast P&L och en riskprofil. Välj då den som bäst passar dina mål.

Investering med kopiering eller spegelhandel blev oerhört populärt bland investerare världen över främst för att de som började med det hade enorma framgångar där de enkelt tjänade pengarna och lärde sig mer med ingen ansträngning alls. Är du nybörjare så är detta något för dig! Om du inte vet hur du ska tolka och analysera forex signaler så låt andra visa dig vägen.

Nybörjare använder andra investerares förmågor och kan därmed öka deras egen framgång. Kopieringshandel kan också användas av erfarna handlare för att lära sig nya handelsstrategier från andra och på så sätt kan även de öka sin framgångsgrad.  

Om du vill börja investera på aktiemarknaden, men inte har så mycket erfarenhet eller om du är erfaren handlare som vill få lite mer insikt i hur andra handlare gör i ett visst läge så är spegelhandel något som passar för er båda.

Ta reda på hur du öppnar ett handelskonto på 1 min

Copy trading hos AvaTrade

Vi erbjuder ett bra val bland några av de mest etablerade tjänsterna för kopieringshandel. Vi samarbetar också med signalleverantörer så du kan få notiser om marknaden och om handel.

Dessa är de produkter vi erbjuder:

 • ZuluTrade– Här finns det ett stort utbud av signalleverantörer att välja mellan
 • Duplitrade– Enkelt smidigt kopierar du handelsaffärer från flera olika signalleverantörer
 • AvaSocial– Anslut med dina jämlikar och automatisera dina affärer. Perfekt för både nybörjare såväl som proffs.

Handlarna vet att eftersom AvaTrade har ett gott globalt rykte med de bästa signalleverantörerna så är deras affärer och konton i trygga händer.

Vad är handelssignaler?

En handelssignal är en notis som du får via SMS, mail eller en dashboard om vad du kan handla på, när du ska avsluta en affär eller t.ex. när du ska starta en. Det är då viktigt att använda en signalservice som ger dig bra tips, men oavsett så är framtiden alltid oviss och du kan alltid riskera att förlora pengar. Handla aldrig för mer pengar än du har råd med.  Du kan också skapa dina egna signaler genom att använda teknisk analys.

Vilka är signalleverantörerna?

Dessa kan identifieras antingen genom att de är människor av kött och blod eller helt enkelt algoritmer som är programmerade att hitta signaler.

Här på AvaTrade så använder vi enbart väl testade och beprövade resurser och tjänster för våra signaler och kopieringshandelsprodukter.

Våra signalskapare innefattar hedgefonder, proffsrådgivare och penninghanterare. Detta innebär att om du kopierar eller speglar handel så får du väsentlig tillgång till hur erfarna handlare gör när de handlar. Förhoppningsvis kan du lära dig av dem och kanske även tjäna en hacka på det.

Vanliga frågor och svar om Copy trading

 • Behöver jag några förkunskaper för att syssla med kopieringshandel?

  Om du bara vill göra som andra rakt av så krävs inget alls, men det kan dock vara bra att göra en analys om varför en viss handlare är bra. Kopieringshandel kan vara ett bra sätt att börja med som nybörjare för att växa ditt konto och om du dessutom tar dig tid att analysera affärerna som andra gör så kan det vara ett utmärkt sätt att lära dig mer om handel. Om du är orolig att förlora pengar så kan du alltid testa det med ett gratis demo-konto först- helt riskfritt.

   
 • Är kopieringshandel riskfyllt?

  Egentligen är det inte mer riskfyllt att kopiera andras affärer än att ha ett eget handelskonto- förutsatt att du tar dig tid att hitta bra handlare. Dock medför handel alltid en viss risk. Om en handlare gjort stora vinster förr innebär det heller inga garantier att detta kommer ske i framtiden. De kan precis ha börjat göra förluster när du börjar följa dem. Investera därmed aldrig mer än du har råd med.

   
 • Hur hittar jag handlare som är bra att kopiera?

  Det kan verka lockande att kopiera en handlare som precis gjort 300 % i vinst per år, men man bör komma ihåg att dessa handlare tar ofta betydligt större risker än andra för att nå dit de vill. Titta istället på handlare som har varit med i minst 1 år och har en avkastning på mellan 10-30 %. Denne bör också genomföra minst en affär i veckan. Detta innebär att de försöker växa på lång sikt istället för att göra snabba cash. Om du vill minska risken ännu mer så kopierar du din handel mellan 2-4 olika handlare och sprider därmed din risk.

   

Öppna ditt Copy trading konto hos AvaTrade idag!

Målet med kopieringshandel är precis som vanlig handel att öppna positioner på olika finansmarknader inkl. CFDer, aktier, råvaror, kryptos, FX och andra för att sedan stänga positionen, när tillgången ökat i värde. Detta innebär dock att det inte är en garanterad väg till vinst då du även kan förlora pengar.