Vad är Copy Trading?

Gå med AvaTrade och njut av fördelarna att handla med en reglerad mäklare!

Skapa ett konto Eller testa en gratis demo

Vad är Copy Trading?

Kopieringshandel är ett sätt att automatisera din handel genom att kopiera andra handlares affärer. Det används ofta av nybörjare som inte ofta vet hur man handlar och som gör att de kan lära sig. För mer erfarna handlare så ger det dem möjligheten att de kan lämna sin skärm när de behöver då alla affärer är automatiserade.

Målet med kopieringshandel är att öppna positioner på olika finansiella marknader som t.ex. FX, aktie-CFDer, råvaror, index och kryptovalutor för att sedan stänga den, förhoppningsvist med vinst. Dock kan du såklart som med vanlig handel förlora dina pengar också.

För de som saknar tid eller erfarenhet så kan det vara en bra idé och det är just därför som många mäklare erbjuder den möjligheten. Det finns flera plattformar som erbjuder detta, en del är manuella och andra helt automatiserade. Det gör att du kan luta dig tillbaka eller syssla med annat medan dina affärer tas om hand av plattformen.

Fördelar med Copy Trading

Det finns flera fördelar med kopieringshandel och här är bara några:

 • Gör det möjligt för förstagångshandlare att lära känna finansmarknaderna och få upp självförtroendet
 • Hjälper nya handlare lära sig att handla genom att se hur andra handlar.
 • Gör det möjligt för erfarna handlare att ta del av marknaderna även när de är upptagna.
 • Du kan kopiera handeln på olika instrument inkl. utländska börser, aktier, råvaror mm
 • Skapar ett community av handlare med både nybörjare och erfarna som kan utbyta åsikter, strategier och dela erfarenheter.

Uppgången för Copy Trading

Det finns främst två typer av handlare- de som går på seminarier, försöker skapa strategier, följer alla marknadstrender och njuter av ”expert handelsavgifter”. Sedan har vi den andra gruppen som vill tjäna pengar snabbt med lite eller ingen ansträngning. Det är för den senare gruppen som kopieringshandel skapades.

Tillväxten för kopieringshandel de senaste 5 åren har varit exponentiell och detta gör att många handlare “litar” på systemet och känner att de inte är ensamma när de handlar. AvaTrade ger dig de mest populära signalleverantörerna som är bäst i branschen.

Kopieringshandel är dock inte bara för nybörjare utan även många proffshandlare använder sig av det för att göra sin marknadsresearch då det sparar tid och kan vara en del av en strategi som kan implementeras och vara lönsam.

Social Trading vs Copy Trading

Kopieringshandel anses vara en form av social handel, men det finns vissa skillnader.

Den länkar samman ditt konton med en annan handlares så att dennes och dina positioner automatiskt kopieras på ditt konto. Om de tjänar pengar så gör du det också och vice versa för förluster. Copy trading är mer passivt eftersom handlaren du kopierar gör allt jobb och hela processen är automatiserad. Men, vissa plattformar och kopieringshandels-appar är semi-automatiserade, men du är bara begränsad till vilka affärer du vill kopiera. Kopieringshandel är som sagt bäst för nybörjare, men det kan göra att de inte lär sig på riktigt vad handel går ut på och man kan också få enorma förluster om man följer handlare som gör stora förlustaffärer. Å andra sidan så är social handel en bredare strategi som tillämpar sociala media med investment. Fokus ligger på communityn där handlare kan interagera med varandra och dela information och tips.

Vissa funktioner på de sociala handelsplattformarna kan vara forum, chatrum för att prata strategier och dela med sig av olika råd. Det kan också finnas skräddarsydda sociala nyhetsflöden som uppdaterar investerare om olika saker såväl som omfattande tillgång till handelsstatistik som t.ex. portföljer, riskbedömning, ditt personliga nyhetsflöde såväl som framgång/misslyckande grad. Social handel gör att investerare kan lära sig och bidra till communityn och den ger dig tillgång till en mängd olika resurser. Den är dock mer tidsödande än kopieringshandel och man kan lätt fastna på den sociala media-aspekten och missa fina handelsmöjligheter på marknaden.   Både social handel och kopieringshandel är användbara handelsstrategier. Det är dock A och O att du väljer en strategi som passar just dina handelsbehov. AvaTrade tillhandahåller båda möjligheterna. Vilken väljer du?

Vilka tillhandahåller handelssignalerna?

AvaTrade använder de främsta kvalitetskällorna för sin kopieringshandel. Dessa innefattar bland annat hedgefonder, expertmäklare och penning managers. Detta innebär att om du använder kopierings eller spegelhandel med AvaTrade så får du faktiskt tillgång till värdefulla erfarna handlare som gör att du kan använda deras expertis för din egen handel. Att utnyttja den här handelsstrategin kan vara mycket lönsamt som så många handlare har erfarit.

Guide till att kopieringshandla framgångsrikt

Här är några steg som du bör ta för att kopieringshandla.

 1. Först så måste du välja en handlare att börja med. Välj en reglerad handlare som AvaTrade som ger dig säkerhet, ett brett utbud av tillgångar och kundsupport.
 2. Nu är det dags att öppna ett konto på en automatiserad plattform. Hos AvaTrade så erbjuder vi dig välkända val som ZuluTrade och DupliTrade.
 3. Så fort ditt konto är aktivt så kommer du se en lista av signalleverantörer och deras statistik. Detta innefattar oftast P&L och riskprofil. Välj den person/personer som bäst passar dina mål.

En stor fördel med copy trading är att nybörjare slipper tolka forexsignaler eller indikatorer utan kan förlita sig på den beprövade kunskapen av andra med lång erfarenhet av branschen.

Nybörjare använder sig av andra investerares kunskaper och färdigheter och ökar därmed sin egen grad av framgång. Erfarna handlare kan också lära sig nya handelsstrategier.

Copy Trading hos AvaTrade

Vi erbjuder dig ett bra val från några av de mest etablerade leverantörerna av kopieringshandel. Vi samarbetar också med signalleverantörer så att du får marknads och handelsnotiser.

Här är de produkter vi erbjuder:

 • ZuluTrade – Med ett stort utbud av signalleverantörer att välja mellan
 • Duplitrade – Kopiera enkelt och bekvämt från flera signalleverantörer
 • AvaSocial – Ansluta med dina jämlikar och automatisera dina affärer. Perfekt för både nybörjare och avancerade handlare.

Kombinationen av AvaTrades globala rykte med de bästa signalleverantörerna ger handlare tryggheten att veta att deras affärer är i goda händer med några av de bästa handlarna som finns.

Vad är handelssignaler?

Med handelssignaler så får du notiser som är en slags förslag om vad du kan handla på, när du ska gå in och när du ska avsluta affären och vilka stop loss och take profit ordrar du ska använda. Du kan få dem via SMS, mail eller via en dashboard.  Det är såklart viktigt att använda sig av en signaltjänst som är framgångsrik och det finns alltid en risk att du förlorar dina pengar eftersom ingen kan spå framtiden. Signalernas grund brukar dock bestå av tekniska indikatorer, i synnerhet de starkare. Du kan också skapa dina egna signaler genom att använda teknisk analys och genom att genomföra studier och indikatorer på dina handelsgrafer.

Vilka är leverantörerna av handelssignaler?

De kan antingen vara vanliga människor eller algoritmer som är programmerade att hitta signaler när marknaden är optimal.

Här hos AvaTrade så använder vi beprövade resurser och tjänster för våra signal och kopieringshandels-produkter. Dock måste vi understryka att all handel medför risk som kan leda till att du förlorar dina pengar.
Våra signalskapare innefattar hedgefonder, professionella mäklare och penning managers.  Detta innebär att om du kopieringshandlar hos AvaTrade så utnyttjar du deras kunnande och erfarenhet och förhoppningsvis så kommer du tjäna en hacka också. Kombinationen med AvaTrades globala rykte och den erfarenhet som signalleverantörerna har, ger dig tryggheten att veta att du kan handla eller automatisera dina affärer med en pålitlig mäklare.

Vanliga frågor och svar om Copy Trading

 • Behöver jag erfarenhet av handel för att kunna kopieringshandla?

  Om din plan bara är att följa och kopiera andra handlare så kärvs ingen erfarenhet, men det kan såklart vara till din fördel att analysera och välja ut en bra handlare att kopiera. Det är faktiskt så att handlare utan erfarenhet är de som använder kopieringshandel mest. Det kan vara ett bra sätt att få ditt konto att växa och om du analyserar handlarnas affärer så är det ett utmärkt sätt att lära dig om handel. Du kan alltid börja med ett demo-konto som är helt riskfritt innan du öppnar ett riktigt konto.

 • Är kopieringshandel alltför riskfyllt?

  EOm du tar dig tiden att verkligen identifiera bra handlare att kopiera så är det inte mer riskfyllt än att handla med ditt eget konto. Handel medför dock alltid risk och det finns alltid en risk att du förlorar dina pengar. Tidigare framgångar betyder heller inte att en handlare kommer fortsätta på samma spar även fast de har varit framgångsrika i flera år. De kan faktiskt ha sin första fallande vecka när du precis börjar kopiera dem. Investera aldrig mer än du har råd att förlora.

 • Hur kan jag hitta bra handlare att kopiera?

  Det kan såklart verka lockande att kopiera en handlare som har 300 % i vinst per år, men det är ett faktum att dessa handlare ofta tar betydande risker och som till slut kommer gå med förlust. Istället bör du leta efter handlare som varit aktiva i minst ett år och har en vinst på mellan 10-30 %. Handlaren ska också vara tillräckligt aktiv i att denne placerar minst en affär i veckan. Detta betyder att de försöker växa sitt baskapital istället för att tjäna pengar från en enda affär. Om du vill sprida risken så kan du kopiera 2-4 olika handlare.

Öppna ett Copy trading konto hos AvaTrade idag!