Aktiehandel för nybörjare

Innan vi går in på detaljerna inom aktiehandel för nybörjare i relation till CFD-handel är det viktigt att påpeka att när du normalt sätt handlar aktier köper du in dig i ett företag med oftast mycket små summor. Ju fler aktier du äger desto större är din andel av företaget. Offentligt handlade aktier räknas i tusental och många aktier läggs till och stryks från listan varje dag.

Ta reda på hur du öppnar ett handelskonto på 1 min

En akties värde avgörs av en mängd olika faktorer, inklusive företagets fundament, socio-ekonomiska frågor, geopolitiska frågor, inflation, arbetslöshet, skattesatser bland många andra. Vid varje given tidpunks samspelar alla dessa faktorer – ofta i motsatta rikningar – för att påverka priset på ett företags aktie. Men kanske är spekulation och uppfattning de huvudsakliga faktorerna bakom priserna. Ju fler som tror att en aktie är på väg upp eller ner, desto större är sannolikheten att de kommer att orsaka en prisrörelse i en viss riktning.

Därför är CFD-aktiehandel mycket enklare

När du handlar aktie-CFD:er såsom Google, Coca Cola, Apple eller Barclays, köper du inte andelar i företagen; du samtycker till att ingå ett kontrakt (CFD) med mäklaren att göra upp om prisskillnaden mellan ingångs- och lösenpriset för just den aktien. Priserna rör sig alltid uppåt och nedåt, men handlare kan alltid dra nytta av dessa prisfluktuationer, till och med på en björnmarknad.

Eftersom du inte bemäktigar dig den handelsbara tillgången finns det en hävstång på upp till , vilket betyder att för endast en liten investering kan du handla åtskilligt större aktievolymer. Det är viktigt att förstå att CFD-aktiehandel har både för- och nackdelar, och därför uppmuntras man alltid att handla förnuftigt.

how to trade stocks CFDs

Vikten av rätt handelsplattform

En av de viktigaste aspekterna av aktiehandel är den handelsplattform som du använder. Vi erbjuder flera av de mest kraftfulla, innovativa och robusta handelsplattformarna på marknaden. Du kommer ha möjlighet till att använda flera diagram, hanteringsfunktioner och andra funktioner för att förbättra din övergripande handelsupplevelse. Dessutom kommer du att kunna se din aktieportfölj jämte din portfölj med index, valutor och råvaror.

Vi håller våra handlare regelbundet uppdaterade med de senaste nyheterna, utbildningsresurserna och marknadskommentarerna för att du alltid ska vara välinformerad om de hetaste trenderna, rörelserna och nyheterna inom aktiehandelsvärlden.

 

Handla på 1 min ✓ Noll dolda avgifter ✓ EU reglerad mäklare