ETF – Börshandlade fonder

ETF - Börshandlade fonder

Vad är ETFs

ETFs eller Börshandlade fonder (på engelska Exchange Traded Funds) är en typ av investering som spårar index, obligationer, varor eller andra instrument kombinerat i en korg av tillgångar. ETFs handlas på en börd och dess värde skiftar under dagen pga. köp och sälhandlingar som görs av handlarna.

Varför skall du handla ETFs med AvaTrade

AvaTrade var en av de första Forex-mäklarna som presenterade ETFs för CFD-handel. Vi erbjuder mer än 25 olika ETFs för handel på MetaTrader 4 och AvaTrader, representerat av nyckel indextrackers, nischade industrier och regioner världen över. Som en av de största mäklarna så finns det många fördelar med att handla ETFs med AvaTrade:

  • Handla med självförtroende – AvaTrade är en internationellt reglerad mäklare.
  • Stor variation av instrument – välj mellan olika instrument att handla på med CFDs.
  • Konkurrenskraftiga spreads
  • Utlåningsrätt – Få utlåningsrätt på upp till på dina handelsaktioner.
  • Korthandel tillgängligt – dra nytta av när marknaden sjunker.
  • Bemästra dina handelsfärdigheter – Hög kvalitet på utbildningsmaterial & dagliga marknadsanalyser.
  • Bäst i klassen kundservice – flerspråkig live support.

Vad är ETF-handel

En ETF är en samling av tillgångar som satts samman för att tillåta handlare att handla på några marknader samtidigt. Korgarna är vanligtvis sammanslagna med vanliga egenskaper som energi, jordbruksinstrument och andra. Om du vill handla en aktie, vara och obligationer tillsammans så kan du enkelt handla på ETF-marknaden.
Några ETFs spårar prestandan av ett visst lands kapitalmarknad. Exempel på detta är MSCI Brasilianska Indexfonden, MSCI Sydkoreanska Indexfonden och andra. ETFs gör det också möjligt att investera i vissa industrisektorer. Exempel på detta som AvaTrade erbjuder är Dow-Jones Amerikanska Fastighetsindexfonden och Utvalda Energi Sektorn SPDR. Det är viktigt att poängtera att alla ETFs handlas som CFDs.

ETFs handlas som en korg av tillgångar, aktier, varor och mer sammanslagna per bransch. Om du spekulerar på att energimarknaden som exempel skall gå upp så kan du investera i några olika handelsaktioner samtidigt. En klar fördel med ETFs är att de ofta balanserar varandra ut; om ett instruments värde sjunker så kan ett annat gå upp och balansera ut det. Om priset på råolja sjunker som en del av energikorgen så kan en aktie i samma korg väga upp för förlusten.

Hur handlar du ETFs med AvaTrade

Eftersom ETFs spelar på bredden av marknaden så behöver du en mäklare som erbjuder handel på alla dessa marknader med bra villkor. ETFs kräver att man känner marknaderna bra nog för att bestämma sig för när man går in på den och när man lämnar. Man behöver också veta hur varje instrument påverkar varandra. AvaTrade vet om att ETFs är speciella och hjälper dig att ligga steget före och använda prisförändringar till din fördel
AvaTrade erbjuder ett brett utbud av mer än 25 populära ETFs att handla på som CFDs, vilket ger handlare förmågan att handla långt eller kort med en utlåningsrätt på upp till 5:1.

Handelsplattformar

När du önskar börja handla så kan du välja från en lång rad olika handelsplattformar.Två av dem är byggda för manuell handel, medan andra är för handlare som vill ha sin handel automatiserad. Tack vare denna variation så kan varenda en av våra kunder hitta den plattform som fungerar bäst för honom att handla på. Öppna ett demo-konto innan du handlar är verkligen att rekommendera så att du kan öva handel på dessa plattformar innan du tar dig an den verkliga marknaden.

Handel med utlåningsrätt

En av de vanligaste verktygen som används av handlare är utlåningsrätt vars syfte är att göra det möjligt för handlaren att öppna större positioner än hans kontos kapital. AvaTrade erbjuder dig upp till i utlåningsrätt när du handlar ETFs, vilket motsvarar 5 % av en positions värde som krävs när du öppnar den. Utlåningsrätt är ett vanligt verktyg som används i hela världen och vi har de bästa villkoren för det.
Vi tar ett exempel; om du vill handla en speciell ETF-korg som är värderad till $2500 dollar så är det en ganska stor summa. Om du däremot använder utlåningsrätt så krävs det bara 5 % av positionen, vilket innebär att du bara behöver använda $125 av dina egna pengar från ditt konto.
Genom att använda utlåningsrätt så gör man handel enklare och detta kan öka handlarens vinster. Dock bör man alltid hålla i åtanke att förluster kan förstoras på samma sätt.

Hur mycket kommer det kosta att handla ETFs

Du kan läsa mer om fördelarna för våra kunder på vår sida om handelsvillkor & avgifter.

Tillgängliga utbildningsverktyg

När du handlar på varje instrument, speciellt något så komplext som ETFs så behöver du hela tiden hålla dig uppdaterad. Naturligtvis så förser AvaTrade kunderna med utbildning och produktkunskap och vi rekommenderar att du använder våra guidevideos, ordbok och andra utbildningsverktyg. Låt oss guida dig hela vägen och kom igång med att lära dig materialen och marknads recensioner som är livsviktiga för handel.

Börja handla ETFs med AvaTrade

Om du gillar att jobba på flera marknader samtidigt och utmana dig själv att göra rationella investeringar och handla på en av de mest prestigefyllda marknaderna i världen- då är handel på Exchange Traded Funds helt rätt för dig!