Energiprodukter

Handel med energiprodukter

Handel med energiprodukter

Handla olja och energiprodukter på de mycket populära MetaTrader 4 & MetaTrader 5 plattformarna och dra nytta av:

En fördel med att handla råvaru-CFDs så som råolja hos AvaTrade är fördelen att kunna handla fritt utan att faktiskt äga tillgången. Detta ger dig flexibiliteten att handla mot prisrörelser utan att faktiskt behöva köpa eller sälja det verkliga instrumentet. Om du tror att priset kommer gå upp eller ner så bestäms och beräknas din vinst eller förlust i handel med CFDs av skillnaden i priset som du köpte och sålde för.

Handla med din nummer-ett mäklare idag och njut av de olika fördelarna vi ger dig!

En handlare kan också dra nytta av en kort position, vilket är när en handlare säljer för det givna priset med avsikten att köpa för ett lägre pris senare.

Börser för oljehandel och marknadstider

Börs

Handelstider (GMT Tid)

NYMEX

22:00-20:59

CBOT

00:00-12:44 & 13:30-18:14

ICE US

07:30-16:59

ICE EUROPE

00:00-21:59

COMEX

22:00-20:59

Vad är petroleum

Petroleum, också känt som råolja är ett fossilt bränsle. Petroleum är en blandning av kolväten och paraffin i visa fall samt i andra aromämnen och cycloparafin. Oftast så kan man hitta den djupt ner i marken, men ibland nära jordytan. När man utvinner och raffinerar den så producerar man hundratals petrokemiska ämnen till manga olika produkter. Råolja består av ca 80 % kolväten och en kombination av kolväten, syre, svavel och väte.

Efterfrågan på olja

Transportsektorn: Majoriteten av den olja som konsumeras idag och i framtiden kommer från denna sektor. (baserat på World Oil Outlook WOO). År 2015 så upptog det 45 % av den generella efterfrågan och man förutspår att detta kommer fortsätta till 2040. Den näst största sektorn är byggnads och gruvnäringen som består av järn, stål, glas och cementproduktion. Efter dessa kommer sektorbranschen som kommer sakta in pga världen går mer och mer mot en tjänste-ekonomi. Den fjärde största branschen som förbrukar mest olja är jordbruk/bostads och affärssektorn som står för 11 %. Denna förväntas vara densamma om 20 år. Andra branscher förväntas växa är t.ex. flygindustrin.

Trots en långsammare ekonomisk tillväxt så spås det att Kina kommer öka sin efterfråga på olja de närmaste åren. Indien kommer att bli världens snabbaste förbrukare av olja där antalet bilar ökar pga ökning av inkomsterna. Brasilien kommer också förbruka mer olja då de är den ledande producenten på kemimarknaden och i produktionen av polyethylene, den främsta råvaran i tillverkningen av plast.

AvaTrade erbjuder de främsta TOP-olja och energi CFDs:

Instrumentnamn

MT5/MT4 Symbol

Råolja CFD

CrudeOIL

Handel med Brent-olja

BRENT_OIL

Naturgas CFD

NATURAL_GAS

Eldningsolja CFD

HEATING_OIL

Bensin CFD

GASOLINE

Vad påverkar oljemarknadspriset

Oljepriset ändras dagligen och bestäms av handlare som bjuder på oljefuturer. Detta kontrakt är ett avtal som ger handlare rätten att köpa olja för ett bestämt pris baserat på projektionen man gjort. Både köpare och säljare bestämmer ett leveransdatum i framtiden för det bestämda priset.

Det finns flera faktorer som handlare bör beakta:

 1. Efterfrågan på olja: Uppskattningar görs av The Energy Information Agency; Säsongsavvägningar tas i beaktande. Om efterfrågan går upp så bör priset stiga.
 2. Nuvarande tillgång: OPEC-tillgång och produktionen av amerikansk skifferolja analyseras. När tillgången ökas så bör priset falla.
 3. Tillgång till framtida tillgång: Detta beror på oljereserver i amerikanska raffinaderier och i världen. Dessa reserver kan skaffas fram om priserna blir för höga.
 4. Världskris: En potentiell kris kan öka oljeprocessen eftersom handlare oroar sig om t.ex. ett krig eller en svältkatastrof kan begränsa den generella tillgången.
 5. Katastrofer med mänsklig faktor och naturkatastrofer som t.ex. orkaner, översvämningar och oljeutsläpp kan alla påverka oljepriset och världens tillgång på olja.
 6. Styrkan på valuta: De flesta energiprodukter är prissatta i USD och därför är det smart att övervaka dollar index etför att bättre kunna förutspå prisdynamiker.

För nya och erfarna handlare som är intresserade att handla energiprodukter och olja så har AvaTrade många fler tjänster och fördelar som hjälper dig att komma igång. Utbildningsverktyg inkl. våra egna Handel för nybörjare-artiklar hjälper dig att lyckas. Kopieringshandels-plattformar inkl. ZuluTrade och Duplitrade. Professionell kundservice och dedikerade account managers om du har några som helst frågor och du kan dessutom chatta med dem direkt på vår nya app AvaTradeGO.

Vanliga frågor och svar om energiprodukter

 • Vad är energihandel??

  Energihandel innebär handel på olika energiråvaror som t.ex. olja, naturgas, eldningsolja, bensin och till och med el. Dessa tenderar att vara rätt flyktiga och gör stora prissvängningar. De trendar normalt sett också bra. Båda egenskaperna gör energihandel till ett bra val för handlare som vill tjäna mycket pengar. När man dessutom lägger till hävstång och CFDs så är energihandel optimalt för den aggressiva handlaren.

   
 • Hur handlar jag energiprodukter?

  Det finns ett antal sätt att handla energiråvaror inkl. Futurer, ETFs eller indirect via kapital. Ett av de bästa sätten är genom CFDs, då handlare når ut på marknaden lätt med låga avgifter, hög likviditet och utmärkt hävstång. Vi rekommenderar att du dock lär dig hur energimarknaden fungerar med starkt focus på ekonomiska data.

   
 • Vilka energiprodukter är bäst att handla på?

  Flyktigheten och likviditeten på oljemarknaderna gör de utmärkta att handla på. Oljepriser kan enkelt ändras flera procentenheter i en enda session, vilket öppnar upp stora möjligheter för handlare. Till exempel så kan flyktigheten på råolja exploateras genom en derivata-strategi. Detta består av att samtidigt köpa och sälja optioner. En strategi kallas för en lång straddle, där handlaren köper både call och put med samma strike-pris. Den här strategin kan du tjäna pengar på så länge som priset rör sig stort oavsett om det är lägre eller högre.

   

Handla med din nummer-ett mäklare idag och njut av de olika fördelarna vi ger dig!