online gold trading

Handla med guld

Att handla guld med AvaTrade är bekvämt och enkelt och ett bra sätt att utöka din handelsportfölj.

Guldmarknaden är den mest dynamiska råvarumarknaden då det alltid har varit populärt att investera i guld när det råder oro på marknaden, då guldet alltjämt betraktas som en tillflyktsort. Genom vår CFD-handel kan du nu handla med guld med ännu mer frihet. Guldhandel genom CFD-kontrakt (Contracts for Difference) låter dig handla till marknadspriser i realtid utan att själv äga tillgången.

Det betyder att du kan handla på marginalen och åtnjuta hävstångseffekt på din investering på upp till 400:1, och eftersom du inte äger det verkliga guldet tillkommer inga avgifter och du kan köpa och sälja omedelbart när marknaden är öppen.

Handla guld med AvaTrade

Gå med AvaTrade för så lite som 250 dollar eller euro och börja handla guld och andra metaller idag.
Förutom en välkomstbonus på upp till 10 000 dollar eller euro, baserad på din första insättning, kommer du också att få omedelbar tillgång till en rad fördelar och förmåner som är exklusiva för AvaTrades kunder.

Vi erbjuder ett brett sortiment av intuitiva och anpassningsbara handelsplattformar, inklusive automatiserade, så du garanterat finner den handelsmiljö som passar din stil. Du kan handla guld och andra råvaror på samma skärm som din Forex Trading, köpa och sälja direkt från realtidsdiagram, och ange stopporder och limits för att skydda ditt kapital.

AvaTrade erbjuder också kundsupport, på fler än 15 olika språk när marknaderna är öppna för handel.

Handla andra metaller

AvaTrade erbjuder en rad andra metaller för handel:

  • Silver
  • Platina
  • Palladium
  • Koppar

Dessa marknader tenderar att vara mindre likvida, och därmed mindre volatila än guldmarknaden, vilket innebär att handelstiderna är kortare. Däremot erbjuder de mer stabilitet än guldet, vilket innebär att de ofta används som en alternativ investering när marknaderna är volatila.

Valuta- och guldhandel

Guldhandeln på AvaTrade är inte svår att förstå, särskilt inte om du redan har en viss erfarenhet av att handla valutor. Guldenheter mäts i ”troy ounce” mot en valuta – oftast USA-dollarn – på ett liknande sätt som ett valutapar.

Handel med guld

Handeln med denna ädelmetall är sammanflätad med valutahandeln och med de finansiella marknaderna i allmänhet.

Flera olika faktorer spelar in när man analyserar guldprisets rörelse:

  • Tillgång – kan påverkas av ränteminskningar, politisk instabilitet och upptäckten av nya skikt
  • Efterfrågan – kommer huvudsakligen från smycken och användning i tekniska produkter
  • Marknadsvolatiliteten – guld har ofta använts som en tillflyktsinvestering när marknaderna är oförutsägbara.

Som kund hos AvaTrade kommer du regelbundet få marknadsrapporter och nyhetsuppdateringar i realtid samt fullständiga analyser om de senaste händelserna på metallmarknaderna.

Börja handla guld idag genom att öppna ett handelskonto på AvaTrade.