Kryptovalutor

cryptocurrencies trading at AvaTrade

Börja handla de ledande kryptovalutorna

Vad är kryptovalutor

En kryptovaluta är ett digitalt mynt som är designat för att överföras mellan människor i virtuella transaktioner. Kryptovalutor finns bara som data och inte som fysiska objekt- du kan således inte hålla ett Bitcoin i handen eller låsa in Ethereum i kassaskåpet. Genom att äga Bitcoin så innebär det att du är en del av det kollektiva avtalet mellan varje dator i Bitcoinnätverket som just nu ägs av dig och- än viktigare- som legitimt skapades av en brytare. AvaTrade är en branschledande mäklare med en av de bästa handelsvillkoren som finns att erbjuda, inkl. de lägsta crypto-spreadsen på marknaden.

Vad gör brytare av kryptovalutaVad

Kryptovaluta hanteras som kontanter men bryts som guld. Brytning är helt enkelt den process som innebär att man bekräftar en kryptotransaktion. Folk över hela världen överför e-mynt från plånbok till plånbok, medan brytare använder datorberäkningskraft för att bibehålla blockkedjan och verifiera dessa överföringar.

När en ny krypto lanseras så tillkännager dess skapare hur många mynt som kommer brytas. Så fort kvoten är fylld så kommer inga fler mynt att tillverkas. Det första digitala myntet som kom var Bitcoin, som än idag är riktmärket för alla andra digitala mynt. Bland andra valutor som gjort sitt intåg i kryptovalutans finrum så hittar vi: Ethereum, Ripple, Litecoin, EOS och ett antal andra mynt som skapats från dessa inklusive Bitcoin Cash och Bitcoin Gold.

Blockkedja- tekniken bakom kryptovalutor

Till skillnad från tradtionella överföringar så hanteras inte överföringar av kryptovalutor av banker eller andra finansiella institutioner. Varje någon någon betalar med ett e-mynt så registreras hans betalning i en digital liggare som kallas för blockkedja.

Vad är en blockkedja

En lista av överföringsprotokoll kallas för block som sedan länkas samman med varandra och krypteras. Blockkedjan växer hela tiden och är helt öppen för vem som helst. Varje block i blockkedjan innehåller:

 • 1.Uppgifter om avsändare, mottagare och antal e-mynt.
 • 2.Ett hash som fungerar som ett unikt fingeravtryck.
 • 3.Ett hash av det föregående blocket i kedjan.

När ett nytt block skapas så skickas det till alla användare i nätverket. Varje användare verifierar sedan blocket och det läggs till till blockkedjan.

Var och en av flera kryptovalutor som finns idag har sin egen blockkedja och den komplicerade matten som är hjärtat av blockkedjan genereras av en dator. För att kunna utföra en transaktion i blockkedjan så behöver du en e-plånbok (eller en plånbok för kryptovalutor)

Vad är Tangle

Det största problemet i blokkedjan är dess beroende av brytare. Det är därför kryptovalutan som kallas för IOTA (the Internet of Thigs Application) skapades 2016. IOTA bekämpar också växande transaktionsavgifter och nätverksskalning. IOTAs blockkedja kallas för Tangle. Det är en blockkedja utan block och kedjor. I detta system så är det användarna själva som är ansvariga för att validera transaktioner. Detta innebär att det inte finns ett behov av ett godkännande från brytarna; därmed kan användarna njuta av avgiftsbefriade transaktioner och snabbare hanteringshastighet.

Vad är en kryptovalutaplånbok

En mjukvara eller hårdvara som ger dig möjligheten att spara och utbyta dina kryptovalutor. Varje kryptovalutaplånbok är krypterad och unik. När du skickar pengar så sander du egentligen ett krypterat meddelande till mottagaren. Så fort mottagarens kryptovalutaplånbok kan avkryptera detta meddelande så kan pengarna mottas. En kryptovalutaplånbok baserat på hårdvara anses ha betydande fördelar över plånböcker bestående av mjukvara:

 • Den är immun mot virus eller malware
 • Dess privata nycklar är inte exponerade på din dator
 • Kräver inte en import till en mjukvara
 • Säkrare och interaktiv
 • Använder en öppenkällkods-mjukvara som gör det möjligt för dig att validera hela enhetens operation
 • Kan hosta flera kryptovalutor

Varför skall du handla krypto-CFDs med AvaTrade?

 • Kompromisslös säkerhet– med sex reglerande myndigheter och segregerade konton så är dina pengar skyddade hela tiden.
 • Många kryptos att välja mellan– handla på en rad olika kryptos tillgängliga på våra handelsplattformar.
 • Inga dolda avgiftervi erbjuder noll i avgifter och inga bankavgifter på överföringar.
 • Krypto sover aldrig- AvaTrade är en av få mäklare som erbjuder dygnet-runt service och support på 14 språk.
 • Generös utlåningsrätt- öka ditt ursprungliga kapital med generös utlåningsrätt och få betydligt mer exponering till handel än ditt kontosaldo. Upp till 2:1 (för EU-invånare) och 25:1 (för icke-EU-invånare).
 • Begränsa din risk– du kan ställa in i förväg vinst och förlustnivåer genom att använda stop losses eller ta vinst ordrar när du handlar. Bestäm det maximala beloppet som du är beredd att riskera när du spekulerar på priset eller så ställer du in ett pris som du vill ta vinst vid. Framtida ordrar som Buy Stops och Buy Limits finns också tillgängliga.
 • Handla kryptos mot Fiat valutor– olikt många andra börser därute som begränsar sina kunder att bara handla krypto mot krypto så kan våra kunder handla Fiat valutor (USD, EUR, JPY etc.) också.

Varför skall du handla kryptovalutor med AvaTrade

AvaTrade erbjuder alla handlare ett stort utbud av gräddan av de högst rankade digitala mynten 24/7. På grund av kryptovalutornas massiva popularitet över de senaste åren så har de blivit vanliga och populära tillgångar. Den främsta anledningen i denna nya teknologi är att göra det möjligt för människor att köpa, sälja och investera utan att vara beroende av banker och andra finansiella institutioner.

Upptäck alla fördelarna av att handla kryptovalutor med AvaTrade:

Varför skall du handla kryptovalutor med AvaTrade

 • Börja handla med så lite som
 • Njut av ett brett utbud av gräddan av dagens handlade kryptovalutor
 • Konkurrenskraftiga swap-kurser
 • Du kan gå kort (SÄLJA) en krypto och potentiellt gå med vinst när priset faller
 • Ingen risk av plånbokshackning eller stöld
 • Upp till i utlåningsrätt
 • Dygnet runt service och support på 14 språk
 • Live offerter och grafer för din referens
 • Handla på den kraftfulla MT4-plattformen
 • Ta marknadsmöjligheter i farten med AvaTradeGO-appen

Kryptovalutahandel med AvaTrade jämfört med kryptobörser

Funktion AvaTrade Börs
Onboarding / registrerings process Handlare kan börja handla direkt Öppnandet av ett konto tar lång tid.
Hastigheten på att öppna en handelsposition Omedelbart Varje handelsaktion bekräftas av en nyckfull panel och tar upp till 30 sekunder.
Reglering AvaTrade är reflerad i 5 världsdelar och övervakas hela tiden Kryptovalutabörsen har inte reglering
Potentiell vinst Gör potentiell en vinst även när marknaderna rör sig nedåt. jäna bara när den handlade tillgången är på en uppåtgående trend
Säkerhet Ingen risk av hackning eller stöd av kryptovaluta Hög risk av hackning eller stöd av kryptovaluta
Handelsutförande Omedelbart Clearing house krävs
Likviditet Extremt hög likviditet Bra likviditet
Avgifter Inga Obligatoriska

dagens mest populära kryptovalutor:

Här är dagens mest populära kryptovalutor:

Bitcoin, Bitcoin Cash och Bitcoin Gold

Bitcoin

Den megakraftfulla valutan har inte bara öppnat dörren för andra valutor utan leder också kryptovalutavärlden med stolthet. Den styrs för att säkerställa att inga fler Bitcoin tillverkas eftersom ett maximalt antal om 21 miljoner Bitcoins bestämdes. När den kom så var kursen $1 till 1309 BTC. Hjulet har snurrat runt och när Bitcoin nådde den högsta nivån på $19783.21 år 2017 så var det säkerligen ett meningsfullt etappmål för Satoshi Nakamoto, Bitcoins skapare.

Bitcoin Cash (BCH) skapades av Bitcoins hard fork den 1 augusti 2017 och det resulterade i en ny version av blockkedjan fast med andra regler. Genom att byta från Bitcoins huvudblockkedja till en ny version så har mjukvaran nu kapaciteten för ett större antal transaktioner.

Bitcoin Gold (BTG) är den andra forken från Bitcoin (med andra ord den andra versionen som kommer av Bitcoins källkod). Den behåller Bitcoins historik över transaktioner, vilket betyder att om du ägde Bitcoin innan forken så äger du nu lika mycket i Bitcoin Gold. Denna kryptovaluta har målet att introducera en alternativ brytningsalgoritm som är mindre påverkansbar för ASIC-baserad optimisering som därav gör det möjligt för användare att tjäna mer med sina datorcykler.

Alt-Coins

Altcoins är det generella begreppet som är associerade med kryptovalutor som lanserades efter succén med Bitcoin. Till en början så var dessa inte mer än kopior som kopierade den ursprungliga Bitcoin. Idag finns det mer än 1000 av dessa och listan bara växer. De flesta av dessa kryptomynten lanserades efter en så kallad ICO (Initial Coin Offering – en sorts crowdfunding) som innebar att utvecklarna fick ihop pengar för att finansiera utvecklingen av teknologin. Hittills, förutom listan nedan, så kan vi hitta namn som t.ex. Namecoin, Peercoin, Bytecoin, Deutsche eMark, Novacoin, Cryptogenic Bullion, Quark, DarkCoin och Mangocoinz (för smartphones).

Ethereum

Ethereum (ETH) är mer än bara en valuta- det är som en jättestor dator som huserar många datorer världen över. Ethereum kan svara på många sofistikerade förfrågningar. Dess förmåga att spara revolutionerande datorprogram som kallas för smarta kontrakt ger Ethereum en fördel över Bitcoin och har attraherat banker över hela världen. Detta, plus flera andra faktorer har lett till ett språng på
10000 % under 2017!

Litecoin

Litecoin (LTC) liknar Bitcoin på många sätt och det är också en av veteranerna bland kryptobalutorna därute. Dock så finns det två huvudsakliga skillnader mellan Litecoin och Bitcoin: hastighet och antal. När det tar 10 minuter att skapa ett Bitcoin-block så tar det enbart omkring 2.5 minut att göra detsamma för Litecoin, en skillnad på 4x hastigheten. Vidare så lockar Litecoin många användare då den kan producera 4x kvantiteten av Bitcoin! Dessutom så använder Litecoin en mycket komplex kryptering och det gör att när man bryter den så är det mycket mer komplicerat än andra kryptovalutor.

Ripple

Ripple (XRP) kan bäst beskrivas som nästa generations betalningsnätverk. Ursprungligen startades den för att sysselsätta finansbranschens ledarskikt, men den digitala valutan har varit en ledande teknologi än så länge. Kryptovalutan exploderade 2017 från $0.0063 till över $1.

EOS

E-myntet anses vara Ethereums största konkurrent. EOS-blockkedja blev berömd pga sättet det effektivt sparar och säkrar upp transaktioner. Den liknar Ethereums blockkedja men är snabbare, mer skalbar och gör det möjligt för användare att bygga decentraliserade applikationer på ett mer effektivt sätt. Marknadsanalytiker promotar valutan som ”den kraftfullaste infrastrukturen för decentraliserade applikationer” och förväntar myntet att dumpas och pumpas, vilket kan ge några intressanta kortsiktiga möjligheter.

Vad är det som gör kryptos ideala för handel

Kryptovalutor gör det möjligt för handlare att sprida sin investeringsportfölj då dess pris främst bestäms av tillgång och efterfrågan. Dess värde har ett litet samband med nationalekonomier eller politiska scenarier. Så fort Bitcoin passerade priset på guld år 2017 så introducerade de amerikanska marknaderna 2 st ETFs på Bitcoin och drog in mer och mer institutionella pengar till kryptovalutavärlden. Under 2017 så tillkännagav den indiske preimärministern Narendra Modi den gradvisa ersättningen av pappersvaluta med elektronisk valuta. I mars 2018 så tillkännagav Marshalöarna att de skulle introducera en kryptovaluta för att ersätta den amerikanska dollarn som deras huvudsakliga valuta; och andra centralbanker undersöker införandet av blockkedjeteknologier…Kort sagt så är kryptovalutor troligen här för att stanna. Ett växande antal av kryptoinvesterare över hela världen har redan insett fördelarna:

 • Kryptovalutahandel gör det möjligt för handlare att sprida sin investeringsportfölj då priset på kryptovaluta främst bestäms av marknadens känsla, tillgång och efetrfrågan
 • Dra nytta av ett brett utbud av dagens främsta handlade kryptovalutor
 • E-mynt erbjuder en ny sorts investering med hög flyktighetsgrad
 • Kryptos handlas 24/7, även på helgen

OBS! Kryptovalutamarknadernas höga flyktighet kan erbjuda oändliga handelsmöjligheter, men också stor risk för förluster.
På grund av prisflyktighet så kan vissa kryptopar bli avstängda och/eller borttagna från våra handelsplattformar periodvis.
Var vänlig och kolla in vår sida om handelsvillkor för kryptos för de kryptovalutor som finns.

När du handlar med AvaTrade så handlar du på prisförändringar av det digitala myntet och du köper alltså inte fysiskt det.