Cryptovalutor

bitcoin trading

Cryptovalutor – det nya guldet

AvaTrade erbjuder nu alla handlare möjligheten att handla ett stort utbud av de högst rankade digitala mynten dygnet runt. Idag har kryptovalutor blivit en av de mest bekväma och populära alternativen för investering. Huvudsyftet för denna nya teknologi är att ge folk möjligheten att köpa, handla och investera utan att behöva gå till banken eller någon annan finansiell institution.
Kryptovalutor är mycket flyktiga och kan vara lukrativt i varje handlares portfölj.
Kryptovalutor är inte fysiska mynt utan elektroniska, en digital tillgång som förblir data. Teknologin bakom kryptovalutan kontrollerar en stor del av dess värde som innehåller ny teknologi som ger ett säkert sätt att identifiera och föra över pengar. Det första digitala myntet som kom var Bitcoin och det är fortfarande idag den standard som andra mynt jämför sig med. Litecoin gick i dess fotspår och är idag tillsammans med föregångare marknadens två mest värderade mynt. Det finns flera andra mynt som också har en hög marknadsnivå som till exempel Bitcoin och Bitcoin Cash, Dash, Ripple, Ethereum och Ethereum Classic, Monero samt NEO.

Varför skall du handla kryptovalutor med AvaTrade?

AvaTrade erbjuder konkurrenskraftiga spreads utan provision baserade på transaktioner som gör det mer lönsamt. När du handlar med AvaTrade så handlar du på förändringarna i värdet på det digitala myntet och du köper inte fysiskt det. Handel med AvaTrade garanterar att du handlar med en pålitlig mäklare till 100 %. Fler anledningar att handla kryptovalutor med AvaTrade idag ser du nedan:

  • Börja handla med så lite som
  • Dra nytta av ett stort utbud av toppen av de kryptovalutor som handlas på marknaden
  • Konkurrenskraftiga byteskurser
  • Alla par kan förkortas
  • Upp till i utlåningsgrad
  • Dygnet runt service och support på 14 språk
  • Live offerter och grafer för din referens
  • Varierande handelsplattformar för handlare på alla nivåer
  • Kraftfull MT4 plattform och AvaTradeGO- den nya länkade mobila appen

Här är en kort beskrivning av gräddan av mynten som är tillgängliga för handel:

bitcoin trading

Bitcoin och Bitcoin Cash

Den megakraftfulla valutan har inte bara visat vägen för andra valutor utan leder också världen för kryptovalutor med stolthet. Den styrs på ett sätt för att säkerställa att inget extra Bitcoin produceras så att maximum 21 miljoner Bitcoin-enheter bestämdes att göras. När den lanserades så var priset 1 dollar för 1309 BTC. Idag har det vänt och när Bitcoin sprängde 2000-dollarsgränsen 2017 så innebar det att 1 BTC var värd 2000 dollar. Detta var ett kraftfullt etappmål för Satoshi Nakamoto, grundaren av Bitcoin.

bitcoin trading

Ethereum och Ethereum Classic

Ethereum är mer än en valuta- den är en slags jättedator som har många datorer runt om i världen. Ethereum kan svara på många sofistikerade frågor. Dess funktion att kunna spara revolutionerande datorprogram ger Ethereum en vass fördel över Bitcoin och har fått uppmärksamhet av banker över hela världen. Detta bland andra faktorer har lett till en uppgång på nästan 1000 % det här året!

bitcoin trading

Ripple

Ripple kan förklaras som nästa generations betalningsnätverk. Ursprungligen skapades det som ett sätt att interagera med finansbranschledare, men den digitala valutan har varit en ledande teknologi hittills. Denna kryptovaluta har exploderat de senaste veckorna när Ripple på en enda dag ökade med 71 %

bitcoin trading

Dash

Den mycket populära kryptovalutan Dash har av manga beskrivits som Bitcoin 2.0. Den digitala tillgången utvecklades för att förbättra några av de svagare delarna av Bitcoin. Utvecklarna la till nya egenskaper till Dash som gör den snabbare och mer anonym än dess föregångare Bitcoin. De senaste två veckorna har Dash ökat sitt värde med över 100 %!

litecoin trading

Litecoin

Litecoin liknar Bitcoin på manga sätt och är också en av veteranvalutorna. Dock så skiljer sig Litecoin och Bitcoin på två sätt: Snabbhet och storlek. När det tar 10 minuter att skapa ett block av Bitcoin så tar det bara 2.5 minuter för Litecoin, vilket innebär 4x så snabbt. Utöver det så har Litecoin många anhängare eftersom den kan producera 4 gånger så mycket som Bitcoin! Dock så använder sig Litecoin av en mycket komplex kryptografi och att gräva efter den är ofta mer komplicerat än andra kryptovalutor.

monero

Monero

Monero (XMR) skapades i april 2014 och fokuserar på integritet, decentralisering och skalbarhet. Det är ett säkert, privat och icke-spårbart valutasystem. Monero använder sig av en speciell typ av kryptering för att säkerställa att alla deras transaktioner är 100 % olänkbara och icke-spårbara. Ordet Monero kommer från språket Esperanto där det ordagrant betyder ”mynt”.

neo

NEO

NEO är den första decentraliserade och med öppen källkod kryptovaluta och blockchain plattformen som lanserats i Kina. NEO använder sig av en unik blockchain algoritm som påminner om Ethererums modell. Även om de grundläggande koncepten är applicerbara så stödjer den decentraliserad kommers, identifiering och digitalisering av flera tillgångar.

Vad är kryptovalutor?

Kryptovalutor är krypterad digital valuta som överförs mellan parter. De är decentraliserade, vilket innebär att de inte styrs av någon bank eller regeringsorgan. De är en sekvens av krypterade koder som skickas och lagras i ett nätverk. Alla transaktioner är bekräftade och lagras i en offentlig rulla. Systemet använder andra komplexa tekniker för att certifiera och säkerställa bokföringsprocessen.
Brist på reglering för kryptovalutor innebär att de är mycket flyktiga av naturen och en investering med detta kan ge mycket pengar, snabbt. Det innebär också motsatsen, att man kan förlora mycket snabbt. Anledningen till att det inte fullt ut är accepterat av många företag beror främst på bristen på reglering.
Det finns ett visst antal av digitala mynt som kan skapas och detta var tänkt så från början. Efter att detta antal har nåtts så kan inga fler mynt produceras.
Verkligheten ser ut som sådan att Bitcoin och andra digitala valutors pris går upp och ner av anledningar som dålig PR, nyhetshändelser, uttalanden av regeringar, fler människor som använder dem. Dessa händelser gör att priset stiger. Dess oförutsägbarhet gör den spännande för de flesta handlare. Det pågår diskussioner om hur man skall hantera valutorna och det i sig kan påverka priset.

Hur skapades kryptovalutorna?

År 2009 så hittade Satoshi Nakamoto ett sätt att bygga ett decentraliserat mynt och kontantsystem utan en central enhet. Från den här stunden så introducerades Bitcoin till världen som den första digitala valutan någonsin.
Mästarrullan kallat för ”blockchain” är den som spelar in och lagrar alla transaktioner och gruvaktivitet samt handel och köp. Samtidigt så krävs det validering av ägandeskap.Tekniskt sett så är en transaktion inte klar förrän den lagts till blockchainet som normalt tar några minuter och som inte kan återkallas. Under den här tiden mellan transaktioner så kan så är enheter inte tillgängliga för användning av endera sidan vilket förhindrar dubbla utgifter, bedrägeri och dubblering.
Varje användare har en ”plånbok” med specifik information som bekräftar att de är ägare av en specifik kryptovaluta. Varje användares plånbok gör att de kan skicka och ta emot mynt och detta agerar som en personlig rulla över transaktionerna. Dessa plånböcker är gjorda för att vara säkra, men ytterligare åtgärder och lösenord krävs för att hålla dem helt säkra. Plånböckerna kan lagras i ett moln eller på en intern hårddisk. Gruvarbetarna eller ”miners” som de också kallas agerar som ”bokföringshållare” för kryptovaluta-communityn. Via tekniska metoder kan de skapa nya mynt och verifiera blockchains.

Varför skall du handla kryptovalutor?

Det finns många anledningar till varför digitala valutor ökar i popularitet och styrka över hela världen. De har ett begränsat utbud som identifierats och källkoderna skisserar det exakta antal som kan finnas. Användare av denna valuta drar nytta av den på andra sätt än de som använder traditionella valutor. Till exempel så kan inte regeringar ingripa och banker kan inte frysa ditt konto. Eftersom det finns en begränsning på antalet så är kryptovalutor på det sättet en begränsad vara mer som metaller än som en valuta och med tiden så kan dess värde gå upp. De är attraktiva för personer som oroar sig för direkt kontroll av statliga banker och regeringar. Integritet och anonymitet är nyckelord för ägandet av dessa mynt och det uppskattar många. Det är svårare och svårare att identifiera användares konton. Generellt sett så är transaktioner billigare än det traditionella sättet att använda banker.
På det hela taget så kan kryptovalutor förändra finansvärlden och just nu så pågår detta. Användare av dessa mynt måste dock komma ihåg begränsningarna och flyktigheten för tillfället och för den överskådliga framtiden.
Priset definieras för det mesta av efterfrågan på marknaden och tack vare den komplicerade koden som finns så är kryptovalutor omöjliga att förfalska. De innebär ett investerings äventyr som är osäkert, men belönande. Resultaten i det långa loppet är fortfarande osäkra, men kryptovalutor växer hela tiden i popularitet och för den närmaste framtiden så är de här för att stanna och kommer högst troligen att frodas.

När du handlar med AvaTrade så handlar du på prisförändringar av det digitala myntet och du köper alltså inte fysiskt det.