Handla Bitcoin

Handla Bitcoin

Vad är Bitcoin

Bitcoin är världens första digitala valuta och den ökar i popularitet världen över. Med plattformen MetaTrader 4 så kan du handla denna snabbt växande kryptovaluta mot US dollarn 24/7. Många handlare föredrar att handla Bitcoin-derivata pga tillgångens höga flyktighet, vilket för den idealisk för CFD-handel.

Så här handlar du Bitcoin CFDs i 4 steg

 1. Öppna ett handelskonto med AvaTrade
 2. Sätt in pengar på ditt konto
 3. Fyll i det belopp av investering som du väljer
 4. KÖP (gå långt) eller SÄLJ (gå kort) Bitcoin

AvaTrade är en branschledande mäklare med en av de bästa handelsvillkoren som finns att erbjuda, inkl. de lägsta crypto-spreadsen på marknaden.

Varför ska du handla Bitcoin CFDs med AvaTrade?

 • Kompromisslös säkerhet – Med 6 regleringsmyndigheter och segregerade konton så är dina pengar säkra hela tiden.
 • Många kryptos att välja mellan – Handla på en rad olika kryptos som finns tillgängliga på våra handelsplattformar.
 • Inga dolda avgifter – Vi erbjuder noll i avgifter och inga bankavgifter på transaktioner!
 • Bitcoin sover aldrig – AvaTrade är en av få mäklare som erbjuder dygnet runt service och support på 14 språk.
 • Generös utlåningsrätt – Öka ditt initiala capital med generös utlåningsrätt och få mer exponering till handel än ditt kontosaldo. Upp till
 • Begränsa din risk – Du kan i förväg ställa in vinst och förlustnivåer genom att använda stopp förluster eller ta vinstbegränsningar när du handlar. Bestäm det maximala belopp som du är berett att riskera när du spekulerar på priset eller välj ett pris som du vill ta vinst från. Framtida ordrar som Köpstopp och Köpbegränsningar finns också tillgängliga.
 • Handla Bitcoin mot Fiatvalutor – Till skillnad från andra börser därute som begränsar sina kunder att bara handla krypto mot krypto, så kan våra kunder handla kryptos mot Fiatvalutor (USD, EUR, JPY etc.) också.

Bitcoins framträdaden roll- en historia

Omkring 2009 så grundade Satoshi Nakamoto den första kryptovalutan någonsin, Bitcoin. På den tiden så förklarade en tidning dess mekanik och ideologin bakom den publicerades på den kryptografiska mailinglistan.

Den första Bitcoin mjukvaruklienten släpptes 2009 och Nakamoto samarbetade med många andra utvecklare i det öppnakällkodsteamet utan att aldrig avslöja sin identitet. År 2011 hade den enigmatiska Bitcoin-grundaren försvunnit. Hans jämlikar hade dock då förstått hur värdefull denna kryptovaluta var och arbetade febrilt för att utveckla den till dess maximala potential.

I oktober 2009 så startades världens första Bitcoin börs och i november det året så hade 4 miljoner Bitcoins grävts fram. På den tiden så var 1 $ lika mycket som 1309 Bitcoins- en bråkdel av en penny. Om man ser hur mycket Bitcoin går upp och ner så var det ett riktigt kap: den nådde 10000$ nivån inom åtta år.

Och så började Bitcoins uppgång…

Historical chart of bitcoin's price and market cap

Source: https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

Den maximal ackumulerade positionsstorleken för Bitcoin är 100 BTCUSD (10 LOTS). Uppgifter i vår sajt om handelsvillkor & avgifter.

Hur blev Bitcoin så populärt

Bitcoin var den första digitala valutan som skapades. Det är också den mest respekterade, kapitaliserade och handlade kryptovalutan i världen. Kryptovalutahandel gör det möjligt att maxa utdelningen när den är flyktig på grund av dess många upp och nedgångar. Det är precis av denna anledning som globala handlare gillar Bitcoin-handel.

Media spelar en stor roll i Bitcoins flyktighet. Så fot som en stor story kommer upp till ytan så börjar Bitcoin att skifta och handlare har möjlighet att casha in. Historien har visat att Bitcoin-handlare och spekulanter rutinmässigt pushar den här digitala valutan till framkanten av CFD-handel.

Den används allt mer som det föredragna betalningssättet för affärsmän, penningöverföringar och för handelssyften. Bitcoin är mycket populärt som ett finansiellt handelsinstrument trots att det inte finns någon länk till regeringar eller centralbanker.

Bitcoin grävs med en kraftfull datorhård-och mjukvara. Ett maximalt antal om 21 miljoner Bitcoin finns totalt och därefter kommer inga fler att tillverkas. Det är algoritmen som styr kvantiteten och hastigheten som Bitcoin tillverkas i. Det är en begränsad vara och det är ett fast belopp som möjliggör att en större efterfrågan alltid kommer backa upp priset. På detta sätt så liknar den andra begränsade varor som råolja, silver eller guld.

Bitcoin på nyheterna

 • November 2012- WordPress började acceptera Bitcoins
 • Juli 2013- Det lanseras ett nytt gemensamt projekt i Kenya som länkar Bitcoin med M-Pesa, ett populärt mobilt betalningssystem i Östafrika.
 • September 2014- TeraExchange, LLC, får tillstånd från the U.S. Commodity Futures Trading Commission att börja lista en över-disken bytesprodukt baserat på priset av en Bitcoin, vilket gör att det är första gången en amerikansk regleringsmyndighet godkänner en Bitcoin finansiell produkt.
 • Mars 2016- Japans regering erkänner att virtuella valutor som Bitcoin har en egenskap liknande pengar.
 • 1 augusti 2017- Den första forken skapas i Bitcoin: Bitcoin Cash
 • 21 oktober 2017- Den andra forken skapas i Bitcoin: Bitcoin Gold
 • 10 december 2017 – Cboe Futures Exchange (CFE) börjar erbjuda futurum handel på Bitcoin
 • 28 december 2017- Den tredje forken skapas i Bitcoin: Ett nytt mynt på SegWit2x-kedjan som kallas för B2X

Behöver du hjälp att handla Bitcoin?

AvaTrade erbjuder dig möjligheten att KÖPA (gå lång) eller SÄLJA (gå kort) på all Bitcoin handel. Den här tjänsten finns för dig 24/7. Du kan använda dina de handels strategier som du föredrar för att KÖPA eller SÄLJA Bitcoin oavsett vilken väg valutan rör sig.

Vi uppmuntrar dig att lära dig mer om Bitcoin genom att besöka vår: sajt om handelsvillkor & avgifter.

OBS! Kryptovalutors marknaders höga flyktighet erbjuder oändliga handelsmöjligheter.

Handla på Bitcoins prisförändringar i 3 steg:

2
Sätt in pengar
3
Välj Bitcoin på handelsplattformen och öppna en lång eller kort position

Andra kryptovalutor du kan handla:

På grund av prisflyktighet så kan visa krypto-par att stängas av och/eller tas bort från vår handelsplattform periodvis.

När du handlar med AvaTrade så handlar du på prisförändringar av det digitala myntet och du köper således inte det.