Handla Bitcoin

bitcoin trading

Hur du handlar Bitcoin och Bitcoin Cash CFDs i 4 enkla steg

 1. Öppna ett handelskonto med AvaTrade
 2. Finansiera ditt konto
 3. Välj mellan kontrakt
 4. Börja handla

Bitcoin är världens första digitala valuta och den ökar i popularitet över hela världen. Nu så kan handlare handla Bitcoin med AvaTrade som den ideala tillgången i CFD-handel. Med vår plattform- MetaTrader 4 så kan du handla denna snabbt växande valuta gentemot dollarn, dygnet runt. Bitcoin och Bitcoin Cash är högt värderade bland valutahandlare och dess flyktiga natur gör den idealisk för CFD-handel.

Bitcoin Cash

Denna nya kryptovaluta skapades av Bitcoin hard fork den 1 augusti 2017 genom att göra en ny version av blockchainet men med andra regler. Genom att byta från det huvudsakliga bitcoin blockchainet till en ny version så har den nya mjukvaran kapacitet för ett högre antal transaktioner.

Varför skall du handla Bitcoin och Bitcoin Cash med AvaTrade

 • Vi erbjuder Bitcoin CFD-handel med upp till 20:1 i utlåningsgrad.
 • Du kan börja handla Bitcoin med så lite som £250/$250/€250.
 • Flyktighet gör den till ett utmärkt val till vilken finansiell handelsportfölj som helst.
 • AvaTrade tar ingen provision på Bitcoin-handel och inga bankavgifter på överföringar, vilket gör det mycket mer lukrativt.
 • Njut av support på ditt språk dygnet runt.
 • AvaTrade är reglerad i 5 världsdelar.
 • Bitcoinmarknaden är tillgänglig för handlare 24/5 för maximal bekvämlighet.
 • 1-klick funktion gör att du kan köpa/sälja Bitcoin på våra AvaTradeAct och MT4 plattformar.

När du handlar med AvaTrade så handlar du på prisförändringarna på den digitala valutan och du köper alltså inte fysiskt den.

 • Den största ackumulerade ställningen för Bitcoin är 100 BTCUSD (10 LOTS).
 • Den maximala ackumulerade positionsstorleken för Bitcoin Cash är 100 BCHUSD (10 LOTS).

Hur blev Bitcoin så populär

Bitcoin var den första digitala valutan som skapades. Det är också den mest respekterade, utnyttjade och handlade kryptovalutan i värden. Bitcoin handel går framåt och en stor anledningen till det är flyktigheten av denna kryptovaluta. Valutahandel möjliggör maximalt utfall när det är flyktigt- många upp och ner. Det är av just den anledningen globala handlare gillar att handla Bitcoin. Många lukrativa möjligheter finns tillgängliga när marknaderna är flyktiga och Bitcoin rankas högt bland valutahandlare.

Media spelar en stor roll i Bitcoins flyktighet. Så fort en stor story släpps så ökar flyktigheten hos Bitcoin och handlare cashar in. Historien har visat att Bitcoin-handlare och spekulanter rutinmässigt pushar denna digitala valuta till framkanten av CFD-handel. Den används allt mer som den föredragna betalningsmetoden bland köpmän, för penningöverföringar och för handelsändamål. Fler handlare vänder sig till Bitcoin-handel än tidigare och detta är varför denna kryptovaluta är så värderad.  Det är ett finansiellt handelsintrument som är högt efterfrågat trots att ingen koppling finns mellan regeringar eller centralbanker.

Bitcoin grävs med en kraftfull datorhårdvara såväl som mjukvara. Maximum 21 miljoner Bitcoin kommer finnas tillgängliga, varefter inga fler kommer tillverkas. Algoritmen som styr produktionen av Bitcoin begränsar kvantiteten som kommer produceras och likaså hur snabbt den görs. Det är en begränsad vara id et att det finns en fast summa och detta gör att större efterfrågan alltid kommer pusha upp priset.  På detta sätt så agerar den som andra begränsade varor som råolja silver eller guld.
Missa inte din möjlighet att handla med de hetaste CFD på marknaden. Handla nu!

Bitcoins väg till framträdande

Omkring 2008 så grundade Satoshi Nakamoto, Bitcoin. På den tiden så kom det ut en tidning genom mailinglistan för Kryptografin. Den första Bitcoin mjukvaruklienten kom ut 2009 och han samarbetade med många andra utvecklare i teamet kring den öppna källkoden, dock utan att aldrig avslöja sin identitet. År 2011 hade den gåtfulla Bitcoin grundaren försvunnit. Hans kamrater förstod hur värdefull denna kryptovaluta var och arbetade febrilt med att utveckla den till dess maximala potential.

Världens första Bitcoin-växel grundades i oktober 2009. På den tiden motsvarade 1309 Bitcoin 1 dollar. Om man tänker på hur dyr Bitcoin är idag så var det ett riktigt kap. Bitcoin handlades för mindre än en penny under ett bra tag, men saker och ting ändrades 2010. När distributionen av Bitcoin ökade så blev den digitala valutan mer värdefull. Efterfrågan ökade och detta gjorde att växelkursen gjorde helt om. Tidigt under 2010 så började valutan komma igång och distributionen av Bitcoin ökade jämte dess efterfrågan så att i november det året hade 4 miljoner Bitcoins ”grävts fram”. Och så började Bitcoins uppgång…

Historical chart of bitcoin's price and market cap

Bitcoin på nyheterna

Nya Bitcoinfakta:

 • I augusti 2017 så nådde Bitcoin ett marknadskapital på över 73.4 miljarder dollar.
 • Nådde ett rekord om $4,400 i augusti 2017
 • Analytiker spår att Bitcoin kommer nå $7,500 under 2018
 • Global politisk osäkerhet boostar investerarnas uppfattning
 • Blockchain splittar och skapar Bitcoin Cash

Vi är här för att hjälpa dig handla Bitcoin och Bitcoin Cash

AvaTrade erbjuder dig möjligheten att köpa (go long) eller sälja (go short) på all Bitcoin-handel. Den här tjänsten finns för dig 24/7. Du kan använda dina föredragna handelsstrategier för att köpa eller sälja Bitcoin/Bitcoin Cash oavsett hur valutan rör sig.

Vi uppmuntrar dig att läsa på om Bitcoin-handel här hos AvaTrade genom att besöka
sidan för handelsvillkor & avgifter.