Handl Ripple

handla Ripple

Att handl Ripple eller inte- det är frågan

Som du bör ställa dig här och nu. De flesta har troligen hört talas om Bitcoin, en av världens kändaste kryptovalutor. Men om du inte befinner dig i branschen eller är en day trader så är det rätt svårt att hålla kolla på vilka digitala valutor som är heta. AvaTrade gör jobbet enkelt för dig och guidar dig till hur, var och varför du ska handla med Ripple, som både är en krypto och ett betalsätt.

✓ Handla över 18 kryptos på 1 min ✓ Noll dolda avgifter ✓ EU reglerad mäklare

Ripple vs XRP

Ripple såg dagens ljus 2012, men utvecklingen skedde egentligen redan år 2004. Dock började flera banker använda systemet 2014 och sedan dess har det bara ökat i popularitet. Men vänta lite nu, hur kan det vara ett system om det nu är ett mynt tänker du?

Jo, för att Ripple heter betalningsnätverket som vi kommer gå igenom om en liten stund och själva kryptovalutan Ripple brukar kallas för Ripple XRP. Idag heter företaget bakom betalningsnätverket, Ripple Labs och är baserat i USA. Betalningsnätverket har som mål att göra det möjligt för folk att inte vara beroende av banker och andra finansiella institutioner som normalt tar ut avgifter för att du ska kunna föra över pengar. Idag har man som betalningsnätverk flera fördelar där den främsta är att man är riktigt snabb. Varje transaktion tar bara några sekunder till skillnad från Bitcoin och andra där det kan röra sig om minuter.

Nu till Ripple XRP och det som du antagligen ville läsa om från början! Ripple myntet är helt decentraliserat och bygger som du säkert känner till på en öppen källkod på blockkedjor. Både myntet och betalningsnätverket är mycket stabilt och myntet XRP är den tredje största kryptovalutan idag bakom Bitcoin och Ethereum. Bara 2017 så ökade man sitt värde 40 ggr eller 36000 procent under ett enda år! Betalningsnätverket ökar även det i popularitet och i dess takt ökar även värdet på myntet. Nu när du vet att du tjäna pengar på Ripple XRP, så hur gör du?

Så här handlar du Ripple CFDs i 4 enkla steg:

Det allra enklaste är att du inte behöver äga själva myntet utan spekulerar på själva prisrörelserna på myntet. Detta kallas för CFDs och är det bästa sättet att handla Ripple XRP idag.

  • Välj AvaTrade och öppna ett handelskonto hos oss- det är tryggt och enkelt
  • Sätt in pengar på ditt konto
  • Fyll i det belopp du vill använda till köpet
  • KÖP (gå lång) eller SÄLJ (gå kort- kallas också för att blanka) Ripple

Varför skall du handla Ripple-CFDs med AvaTrade?

  • Tryggt och säkert- glöm osäkra sajter. AvaTrade är fullt reglerad i EU och dessutom i fem världsdelar.
  • Handla på MetaTrader 4, den mest populära handelsplattformen- eller välj vår egen app, AvaTradeGO och handla när och var du vill ty Ripple kan du handla dygnet runt.
  • Noll i provision och dolda avgifter
  • Handla med hävstång och maximera din exponering mot marknaden med upp till 2:1 för EU-medborgare.
  • Riskhantera din handel- sätt in stopp-loss ordrar så du tjänar pengar.
  • Handla Ripple XRP vs USD, EUR, JPY mm

På många sätt så är Bitcoin och Ripple lika. Precis som Bitcoin så har Ripple-myntet ett begränsat antal nummer av enheter som kan grävas, eller det som på engelska kallas för mining. Du kanske har hört talas om att du med din dator kan låta gräva fram fler mynt bara genom att den står på över natten. Detta kräver en hel del kunskap, varför vi rekommenderar handel på CFDer istället. Dessutom kan du med AvaTrade kopiera andra framgångsrika handlares affärer!  

Handla klimatsmart

Om du är orolig för klimatet och inte vill göra ett för stort avtryck på det så har vi goda nyheter. Handel med Ripple har en riktigt stor fördel och det är att energiåtgången som krävs när nya Ripple mynt bryts är otroligt liten. Bitcoin är i jämförelse med Ripple XRP betydligt sämre när det gäller detta. Dessutom kan du tjäna riktigt bra med pengar på Ripple-myntet utan att få göra avkall på säkerheten.Dock så får man tänka på att Bitcoin ägs av användarcommunityn och så är fler Bitcoin mynt i omlopp. Båda kryptovalutor är dock riktigt volatila så även om vi säger att du kan tjäna pengar så kan det rasa på en enda dag.

Ripple XRP strategi

Eftersom XRP är så otroligt volatilt så kan vi inte med säkerhet säga att alla strategier för handel med krypton fungerar. Däremot kan alla erfarna handlare hålla med om att det är A och O att ha en handelsplan och att hålla sig till den oavsett vad magkänslan säger. Detta kräver också omfattande research och analys.Utöver det så bör du noga bevaka nyhetsflödet. Stora händelser, i synnerhet ekonomiska kan ha både positiva och negativa konsekvenser för kryptovalutan.

Sedan så bör du bestämma dig om du ska handla Ripple XRP mot en Fiat-valuta, som CFD eller kort och gott köpa myntet rakt av. Slutligen bör du också bemästra teknisk och grundläggande analys och känna till hur Ripple XRP rört sig historiskt, hur du analyserar grafer och tabeller samt hur du kan övervaka prisrörelser som kan påverka valutan.

Handla på 1 min ✓ Noll dolda avgifter ✓ EU reglerad mäklare