Ripple handel

Vad är Ripple

Ripple kryptovaluta är ett öppet betalsystem i beta. Dess mål är att möjliggöra folk att vara fria från finansinstitutioner som banker, kreditkort och andra nätverk som innebär avgifter och förseningar. Sett till marknadsstorlek och kapital så är Ripple den tredje största kryptovalutan, precis bakom Bitcoin och Ethereum.
Ripple har nu miljarder av dollar i värde när det gäller kryptovaluta på konto. Det byggdes som ett nätverk för digitala betalningar för realtids finantransaktioner och är också kärnägaren i Riple XRP, det digitala myntet som ökade 40 ggr bara under 2017.
För att undvika förvirring så är nätverket som nämns som Ripple, medan myntet Ripple är känd som XRP- Ripples. Hur ofta det släpps nya mynt i systemet påverkar priset och kursen. Totalt sett så finns det 100 miljarder XRP och Ripple äger 60 % av dessa. Om du tar allt detta värde i beräkning så vore det värt mer än flera amerikanska startup företag i IT-branschen. XRP är majoritetsägt och knutet till ett enda företag.
Ripple investerar konstant i sitt nätverk och växande partnerskap med globala företag och finansinstitutioner. Några av bankerna som har gått med på att använda Ripple inkluderar BBVA, SEB, Start One Credit Union, and Cambridge Global Payments. Allteftersom marknaden och nätverket fortsätter att växa så har Ripple potential att öka ytterligare.

Fördelar med att handla Ripple emd AvaTrade

Handel med Ripple med AvaTrade kan vara fördelaktigt på sätt som vanliga kryptovalutaväxlar inte kan erbjuda som till exempel :

  • Shortförsäljning, också känt som ”gå kort” genom att korta en värdeökning eller valuta av något slag som vars värde du tror kommer falla. Det betyder att du säljer en tillgång utan att äga den. Det finns hopp om att priset skall falla och du kan därmed köpa tillbaka det för ett lägre pris och därmed gå med vinst.
  • Hög utlåningsgrad, inom handel ger handlaren möjlighet att handla på mycket större belopp än han skulle haft själv. Det är i slutändan ett lån från mäklaren till en handlare. Utlåningsgrad kan öka dina potentiella vinster och på samma sätt även förstora dina förluster.
  • Autohandel, också känt som robothandel använder mjukvaruappar på en dator för att använda handelsstrategier för att köpa och sälja. Dessa system kan vara förprogrammerade och möjliggöra datorer att övervaka marknaden och försäljning.

När du handlar med AvaTrade så spekulerar du på prisförändringarna av det digitala myntet och du köper inte fysiskt det.

Ripple model

Baserat på Ripples sajt så är deras koncept en ”grundläggande infrastruktur teknologi”.
Idén om Ripple utvecklades 2004 av Ryan Fugger från Vancouver, Kanada. Under de följande 10 åren så utvecklades den digitala valutan tills Ripple och betalningsnätverken äntligen 2014 upptogs av flera stora banker. Riiplesystemet för dem har fördelar precis som de distribuerade liggarna, priset och säkerheten. De erbjuder detta alternativ som ”översändning” eller ett ”betalningssystem” alternativ.
Företaget bakom Ripple heter “OpenCoin”. Det finns två st separata enheter som utgör Ripple; det är betalningsnätverket och den faktiska valutan på betalningsnätverket. Man bygger på det decentraliserade digitala systemet där Ripples huvudsakliga idé är att arbeta med olika betalningssystem världen över.
Ripple tillåter företag att göra transaktioner inom 3-5 sekunder. Betalningarna processas och tas emot automatiskt och är oåterkalleliga. Olika finansinstitut världen över har etablerat partnerskap och börjat använda Ripple systemet.
På många sätt så är Bitcoin och Ripple lika. Precis som Bitcoin så har Ripple-myntet ett begränsat antal enheter som kan grävas. Båda kan föras över från person till person och båda har digitala säkerhetsnycklar som förhindrar fysisk transaktion av mynt. Betalningsinformationen på liggaren är privat, men dock är transaktionsinformationen offentlig.
Ripple insisterar på att de erbjuder snabbare transaktionstider än Bitcoin eftersom bekräftelserna av transaktionerna kan passera via deras nätverk mycket snabbt. Det finns ingen väntetid på blockbekräftelse och transaktionerna kan gå igenom nätverket mycket snabbt.

Skillnader mellan Bitcoin och Ripple

Likheter:

  • Båda är öppen källkod- inte ägt av något företag eller någon individ
  • Transaktioner för båda kan vara anonyma och gratis på nätet

Skillnader:

  • Ripple är snabbare i att processa transaktioner och mer energi effektiv än Bitcoin
  • Ripple är ett decentraliserat transaktionsnätverk som har en digital valuta, Bitcoin är en decentraliserad digital valuta
  • Det finns ett fast antal Bitcoin som fortfarande långsamt ökar
  • Det finns ett bestämt antal av XPR (Ripples) om 100 miljarder.

Största skillnaden:
Bitcoin vill ändra vad vi betalar med; Ripple vill ändra hur vi betalar.

Den största ackumulerade ställningen för Ripple är 1,000,000 RIPPLE (10 LOTS), det finstilta kan du hitta i
vår sida om villkor och kostnader