Energier

Handel på energier

Handel på energier

Handla olja och energier på de populäraste handelsplattformarna MetaTrader 4 & MetaTrader 5 och få följande fördelar:

 • Hävstångshandel men en hävstång på upp till 10:1
 • Auto trading plattformar inkl Expert Advisors och kopieringshandel
 • Konkurrenskraftiga spreads
 • Analys och utbildningsmaterial
 • Professionell kundtjänst
 • Handla när du är på sprang när som helst med vår nya handelsapp, AvaTradeGO.

En fördel med att handla råvaru-CFDer som t.ex. råolja med AvaTrade är förmånen att kunna handla helt fritt utan att behöva äga själva tillgången. Det gör att du både kan handla när marknaden går upp eller ner. När du spekulerar på prisskillnaderna så beräknas din vinst eller förlust i CFD-handel på mellanskillnaden mellan det pris du köpte eller sålde för.

Du kan också gå kort på din position om du har för avsikt att köpa till ett lägre pris senare.

Exchanges in oil trading and market hours
Instrumentets namnMT5/MT4 SymbolHävstång
RåoljehandelCrudeOIL 
BrentoljehandelBRENT_OIL 
NaturgashandelNATURAL_GAS 
BrännoljehandelHEATING_OIL 
BensinhandelGASOLINE 

Vad är petroleum?

Petroleum är ett annat namn på råolja och är ett fossilt bränsle. Råolja består till 80 % av kolföreningar och en kombination av väte, kväve, syre och svavel.

Efterfrågan på olja

Det finns flera branscher som efterfrågar olja. En av de största är transportsektorn som står för huvuddelen av konsumtionen eller 45 % World Oil Outlook WOO och det kommer ligga på den här siffran till 2040. Den näststörsta branschen är byggnads och gruvindustrin som består av järn, stål, glas och cementproduktion. Detta förväntas minska allteftersom världen går mot en tjänsteekonomi.

Den fjärde största branschen som kräver mest olja är konsument/detaljhandel/jordbruket vilket står för ca
11 %. Denna förväntas ligga på den här nivån de närmaste 20 åren. Andra branscher förväntas växa som t.ex. flygindustrin medan elförsörjning förväntas förbruka 5.3 miljoner fat per dag, även om den förväntas minska på sikt.

Trots att den kinesiska ekonomin bromsat in på sistone så förväntas oljekonsumtionen i Kina att öka de närmaste åren. Även Indien förväntas öka sin konsumtion med ökade inkomster och fler bilar. Brasilien är ledande inom den kemiska industrin och detta kommer kräva mer olja som är den huvudsakliga råvaran för plast.

Vad påverkar oljemarknadspriset?

Oljepriset ändras dagligen och bestäms av handlare som bjuder på oljeterminernas kontrakt. Detta kontrakt är en överenskommelse som ger handlaren rätt att köpa olja till ett bestämt pris baserat på den prognos man gör. Både köpare och säljare kommer sedan sätta ett leveransdatum i framtiden för det bestämda priset.

Det finns flera faktorer som handlare bör beakta:

 1. Efterfrågan på olja: Uppskattningar tillhandahålls av the Energy Information Agency i USA och man tar säsongsvariationer i beaktande. När efterfrågan ökar så går priset upp.
 2. Nuvarande tillgång: OPECs tillgång och den amerikanska skifferoljeproduktionen analyseras. När tillgången ökar så sjunker priset.
 3. Tillgång till framtidens tillgångar: Detta är beroende av oljereserverna i amerikanska raffinaderier och i världen. Dessa reserver kan lätt nås om priset skulle skjuta i höjden.
 4. Världskris: En potentiell kris kan påverka oljeprocessen eftersom handlares oro för krig eller svältkatastrofer kan begränsa den generella tillgången.
 5. Katastrofer skapade av människan och naturkatastrofer som t.ex. orkaner, översvämmningar och oljeutsläpp kan påverka priset på olja och även tillgången på olja i världen.
 6. Valutastyrka: De flesta energier är prissatta i USD och därmed bör du bevaka dollar indexet för att bättre kunna förutspå prisdynamiken.

Både för nya och erfarna handlare som är intresserade av att handla på energier och olja så har AvaTrade flera tjänster och fördelare som hjälper dig att komma igång. Utbildningsverktyg som t.ex. våra artiklar om handel för nybörjare gör det lättare att nå framgång. Handelsplattformar för kopieringshandel som t.ex. Zulu Trade och Duplitrade gör att du kan kopiera framgångsrika handlares affärer. Om du har frågor om dina affärer eller behöver hjälp så står vårt engagerade kundsupport team redo att hjälpa dig och du kan också nå dem direkt från vår app, AvaTradeGO, när som helst.

Vanliga frågor och svar om energier

 • Vad är energihandel?

  Energhandel innebär att man handlar olika energier som t.ex. olja, naturgas, brännolja, bensin och till och med el. Energier brukar vara rätt volatila och gör stora svängningar i priset. De brukar också trenda bra. Dessa faktorer gör att energier har stor lönsamhetspotential. För en aggressiv handlare som utnyttjar både hävstång och CFD-handel så är detta optimalt.

   
 • Hur handlar jag på energier?

  Det finns många olika sätt som du kan handla energier på med alltifrån ETFer till terminer eller indirekt via aktier. Ett av de bästa sätten är dock via CFDer då du får tillgång till marknaden till låga avgifter, hög likviditet och utmärkt hävstång. Det är däremot av stor vikt att du lär dig allt du kan om energimarknaden och matchar din kunskap med ekonomidata eftersom energimarknaderna brukar reagera starkt vid vissa ekonomidatapunkter.

   
 • Vilken är den bästa energier att handla på?

  Volatiliteten och likviditeten på oljemarknaderna gör dem till ett utmärkt val för handel på energimarknaderna. Oljepriserna kan lätt ändras flera procentenheter under en enda handelssession. Detta öppnar upp för många möjligheter. Volatiliteten kan utnyttjas genom en derivatstrategi. Dessa består av att samtidigt köpa och sälja optioner. En strategi kallas för long saddle och innebär att handlaren köper både call och put till samma strike pris. Denna strategi är bara lönsam så länge som det finns stora rörelser i priset oavsett om det är högre eller lägre.

   

Handla med din nummer 1 reglerade mäklare idag och njut av de olika förmåner vi erbjuder dig!