Företagsledning

Dáire Ferguson VD – Ava Group

Dáire Ferguson anslöt sig först till Ava år 2008 som chef för handel & riskhantering. Innan han kom till Ava var han överordnad finanschef för Europa och Asien på Bristol Myers Squibb, ett av världens största läkemedelsföretag. Dessförinnan var han chef för bolagssvalutahandel för stora internationella specialist bank- och kapitalförvaltningsgrupper i London och Dublin. Han innehar examina i datorer och företag från University College Dublin, Irland och från Lindenwood University, Missouri, USA.


Ian Webb VP regelefterlevnad

Ian Webb har över 15 års erfarenhet av regelefterlevnad inom sektorn för finansiella tjänster. Innan han kom till AvaTrade tillbringade han 10 år på CITCO Bank Nederland NV, där han fungerade som chef för regelefterlevnad och MLRO. Han började sin karriär med Deutsche Bank.

Webb är en certifierad penningtvättsspecialist (ACAMS). Han innehar även diplom i regelefterlevnad från The Irish Institute of Banking och budgetförordning från National College of Ireland.

Peadar O’Shea Styrelseledamot

Peadar O'Shea, före detta vd på Morgan Stanley i London, är en entreprenör och investerare. Han tillbringade sin professionella karriär i hjärtat av den globala kapitalmarknaden, till en början på Central Bank of Ireland och avslutade som vd på Morgan Stanleys Londonkontor. Han tjänstgjorde också vid Morgan Stanleys Global Investment Strategy Group och skriver regelbundet för företagens investeringsforskningspublikationer. O'Shea tjänstgör för närvarande som en rådgivande styrelseledamot för en ledande hedgefond-firma samt innehar ett antal styrelse- och ledande rådgivningsbefattningar.

Hiroshi Niwa VD på AvaTrade Japan K.K.

Hiroshi Niwa anslöt sig till Ava Group efter att ha tjänstgjort åtta år som VD för en marginal valuta- och aktiemäklare. Han har djup och bred kunskap om den finansiella industrin från räntebärandeprodukter till investmentbanking. Efter examen från Kyoto University med en kandidatexamen i ekonomi tillbringade han ett antal år vid Industrial Bank of Japan, Morgan Stanley och BNP Paribas.