Handla Index

Handla index online

trading indices

Handla index på nätet är ett riktigt bra sätt att spekulera på världens främsta finansmarknader och hålla sig i framkant på aktiemarknaderna. Index finansiella derivator som beräknas av det viktade genomsnittet av andelspriserna av de bäst presterande företagen som är listade på börsen. Hos AvaTrade kan du hitta några av de främsta indexen som t.ex. as S&P 500, NASDAQ 100, FTSE 100, IBEX 35, MIB 40 och många fler.

AvaTrade aktieindexhandel

AvaTrade erbjuder ett av de största utbuden av aktieindex än någon annan nätmäklare och täcker in marknader över hela jorden. Gå med AvaTrade för online indexhandel med konkurrenskraftiga spreads, generös utlåningsgrad och pålitligt snabbt utförande.

 • Handla de ledande amerikanska, europeiska & asiatiska aktieindexen
 • Gå lång eller kort- handla på ditt sätt på marknaden
 • Få en utlåningsgrad på upp till på indexhandel
 • MetaTrader 4 plattformen för dator, padda & mobil och vår AvaTradeGO app
 • Njut av säkerheten att handla hos en globalt reglerad mäklare
 • Lita på 24/5 flerspråkig kundsupport

Gör AvaTrade till din CFD-mäklare. Börja handla globala index med AvaTrade

Vad är index?

Aktieindex är finansiella instrument som representerar värdet av de underliggande offentligt handlade företagen. Ett ledande index är S&P 500 som visar på det kollektiva värdet av de främsta företagen som handlar på New York-börsen. Om det överlagda värdet på dessa företags aktier går upp så stiger även priset på S&P 500.

Det finns också index som representerar mindre företag som handlas på New York-börsen såväl som index för olika aktiebörser över hela världen från den kinesiska HSI, Japans NIKKEI till Tysklands DAGS och Nederländernas AEX.

Ledande index just nu

AvaTrades urval av 19 aktieindex CFDs inkluderar de mest populära och handlade indexen i branschen idag:

 • S&P 500 – Värdet av Standard & Poor 500 baseras på andelspriset på 500 ledande amerikanska företag.
 • DJIA – Indexpriset är det viktade gensomsnittet av de 30 främsta aktierna som handlas på NASDAQ och New York-börsen (NYSE)
 • NASDAQ 100 – Detta index representerar värdet av de 100 icke-finansiella NASDAQ-handlade företagen
 • FTSE 100 – FTSE 100 är en samling av de 100 största offentligt handlade brittiska företagen
 • DJ EURO STOXX 50 – Euro Stoxx 50 samlar 50 av de största europeiska företagens andelsvärde

På vår sida om handelsvillkor hittar du vårt fulla urval av de index vi erbjuder, inkl. spreads, handelsöppettider och lot-storlekar.

Varför handla CFD?

CFD-index erbjuder flera fördelar för näthandlaren. Handel på CFDS (kontrakt för differens) gör det möjligt för dig att köpa eller sälja finansiella instrument utan att faktiskt äga den underliggande tillgången. Dessa kan vara varor, aktier eller i fallet av aktieindex-CFDs, värdet av de underliggande indexen.

En handlare kan placera en köporder på t.ex. CAC-40. Om priset på index stiger så kommer han tjäna mellanskillnaden på köp och säljpriset när han väl säljer. OM priset sjunker så betalar handlaren mellanskillnaden.

Eftersom handlaren aldrig äger tillgången så är kostnaderna betydligt mindre och det finns inga begränsningar på att handla kort och en investering kan lånefinansieras på upp till 400 ggr.

Hur kan AvaTrade hjälpa till

Du kan besöka utbildningsavdelningen och lära dig mer om CFDs. Besök Sharp Trader, vår utbildningsportal för omfattande handel på nätet.

Gör AvaTrade till din CFD-mäklare. Börja handla globala index med AvaTrade